Šport
99 ogledov

Toronto melje naprej, Hurikani opustošili Florido

Oilers Maple Leafs Profimedia
V najmočnejši hokejski ligi na svetu so v noči na torek odigrali sedem tekem.

Hokejisti Toronto Maple Leafs še naprej trdno držijo prvo mesto v ligi. Tokrat so v derbiju skupine Scotia North gostovali pri Edmonton Oilers in slavili zmago s 3:0. Spet se je izkazal vratar Toronta Michael Hutchinson, ki je za svoj šesti shutout v karieri zaustavil 31 strelov. Morgan Rielly in William Nylander sta vsak dosegla gol in podajo.

En zadetek je za Toronto, ki je po sobotni zmagi s 4:0 še drugič zaporedoma odpravil Edmonton, skupno pa slavil še tretjič v nizu, dodal Zach Hyman. V vratih Naftarjev je tekmo sicer začel Mikko Koskinen, ko pa je "požrl" tri gole v prvih desetih strelih, ga je na začetku druge tretjine med vratnicama zamenjal Mike Smith. Slednji je zbral 13 obramb.

Toronto je sicer še drugič zaporedoma igral brez mladega zvezdnika Austona Matthewsa, ki okreva po poškodbi zapestja. Matthews, ki je to sezono zbral že 31 točk (18 golov, 13 podaj), je sicer na poti z ekipo in skupaj z njo trenira. Ekipi se bosta še enkrat med seboj še enkrat pomerili v sredo.

Druga najboljša ekipa lige Florida Panthers je danes na domačem ledu po podaljšku z 2:3 izgubila proti Carolina Hurricanes, a kljub temu ostaja na čelu skupine Discover Central. Odločilni gol za zmago gostov, ki so zaostanek preobrnili v zmago, je dosegel češki zvezdnik Martin Nečas, ki je zadel po 1:59 minute podaljšane igre. Nečas je dodal še dve podaji.

Vincent Trocheck je dobro minuto in pol pred koncem rednega dela gostom prinesel izenačenje, vratar Alex Nedeljkovic pa je zbral 44 obramb.

"Dober občutek je, ko enostavno končaš tekmo in prineseš zmago. Zelo rad igram v podaljšku, ker imamo več prostora na ledu. Odločajo veščine," je po zmagi dejal Čeh.

Vegas Golden Knights pa so na domačem ledu zaustavili zmagoviti niz hokejistov Minnesota Wild pri šestih slavjih in po podaljšku zmagali s 5:4. Junak večera je bil Max Pacioretty, ki je zadel po dveh minutah podaljšane igre. Vratar Marc-Andre Fleury je za tretjo zaporedno zmago Zlatih vitezov zaustavil 26 strelov.

NHL, izidi:

Florida Panthers - Carolina Hurricanes  2:3 (podaljšek)
Ottawa Senators - Calgary Flames        5:1
Winnipeg Jets - Vancouver Canucks       0:4
Vegas Golden Knights - Minnesota Wild   5:4 (podaljšek)
Anaheim Ducks - St. Louis Blues         4:5
Edmonton Oilers - Toronto Maple Leafs   0:3
San Jose Sharks - Colorado Avalanche    6:2
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice