Šport
101 ogledov

Toronto po kanadskem obračunu na vrh

Wayne Simmonds Toronto Maple Leafs Profimedia
V najmočnejši hokejski ligi na svetu so v noči na nedeljo odigrali šest tekem.

Ekipa Toronto Maple Leafs je premagala Vancouver Canucks s 5:1 in v vodstvu najmočnejše hokejske lige na svetu prehitela tokrat prosti Boston. Tretji so Montreal Canadiens, ki so v gosteh odpravili Ottawo Senators z 2:1.

V Torontu je Auston Matthews z dvema goloma podaljšal svoj strelski niz na sedem tekem, dva gola je prispeval tudi Wayne Simmonds, tretji strelec domačih je bil Zach Hyman, ki je vpisal tudi podajo, tri asistence pa je imel Mitchell Marner. Vratarja Frederika Andersena (27 obramb) je premagal le Brock Boeser. Vancouver je izgubil četrtič v nizu in drugič po četrtkovem porazu s 3:7 proti Maple Leafs.

Jeff Petry in Josh Anderson sta zadela za Canadiens, vratarja Jaka Allena (34 obramb) pa je premagal le Colin White. Senators so izgubili desetič na zadnjih 11 tekmah, njihova edina zmaga v tem obdobju je bila prav proti Canadiens v četrtek.

Po kazenskih strelih so hokejisti Anaheim Ducks doma premagali San Jose Sharks z 2:1, na svojem ledu pa je klonilo moštvo St. Louis Blues priti Arizoni Coyotes (1:3).

Sedem golov je padlo na tekmi v New Yorku, kjer so Islanders premagali Pittsburgh Penguins s 4:3, ter deset v Calgaryju, kjer so Flames končali niz treh zmag Edmonton Oilers s 6:4. Sam Bennett je za domače dosegel prvi gol v sezoni, tri točke je z golom in podajama vpisal Mikael Backlund, gol in asistenco pa sta imela Johnny Gaudreau in Milan Lucic.

Nocoj ob 21. uri bodo v Las Vegasu pri Golden Knights igrali Los Angeles Kings s slovenskim kapetanom Anžetom Kopitarjem.

NHL, izidi:

Ottawa Senators - Montreal Canadiens      1:2
St. Louis Blues - Arizona Coyotes         1:3
New York Islanders - Pittsburgh Penguins  4:3
Toronto Maple Leafs - Vancouver Canucks   5:1
Anaheim Ducks - San Jose Sharks           2:1 (kazenski streli)
Calgary Flames - Edmonton Oilers          6:4
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.