Šport
1692 ogledov

Trajalo bo dolgo časa, da se bo sestavila: "To je zelo žalostno"

Stroem Epa
Norveška smučarska skakalka je zaradi posledic hudega padca že končala letošnjo sezono. Okrevanje bo dolgotrajno.

Norveška smučarska skakalka Anna Odine Stroem se je zaradi padca na prvi od dveh tekem v švicarskem Engelbergu, v katerem je utrpela hujšo poškodbo kolena, že poslovila od tekmovalne sezone 2023/2024.

Petindvajsetletnica se je poškodovala ob padcu v finalni seriji, kjer je takoj po doskoku izgubila nadzor nad smučmi in močno udarila ob doskočišče.

Gledalci in tekmice v Engelbergu so so zelo nervozno spremljali napeto situacijo, saj je mlada Norvežanka delovala povsem negibno. Norveška smučarska zveza je sicer kasneje sporočila, da je bila 25-letnica ves čas pri zavesti. Prve preiskave so razkrile hujšo poškodbo kolena, medtem ko so z ostalimi pregledi ovrgli možnost možganskih poškodb.

Stroemova je nadaljnje preiskave opravila na Norveškem kjer so po pregledu z magnetno resonanco ugotovili, da bo potrebna operacija. "Operirali bomo samo stransko kolensko vez," je za NRK potrdil trener Christian Meyer.

Stroem | Avtor: Profimedia Profimedia
Stroemova poškodbe še ni javno komentirala, se je pa zato v pogovoru za Oppland Arbeiderblad oglasil njen oče, ki je potrdil, da prognoza ni najboljša. "Gre za dolgotrajno poškodbo, tako da odsotna kar nekaj časa. To je zelo žalostno. Zdaj bo morala po isti poti kot njena sestra" je dejal. 

To je prva hujša poškodba v karieri norveške skakalke, ki se lahko pohvali s šestimi odličji na svetovnih prvenstvih. Zelo uspešno je bilo zanje tudi zadnje nordijsko SP v Planici, od koder se je vrnila s srebrno in dvema bronastima medaljama. Prav v dolini pod Poncami je osvojila prvo posamično odličje na velikih tekmovanjih, in sicer je bila bronasta na srednji skakalnici.

Podobno preizkušnjo kot zdaj čaka smučarsko skakalko je po lanski operaciji križnih vezi prestala tudi njena sestra, ki se je po poškodbi uspešno vrnila v tekmovalne kroge. "To se da prebroditi, kar je lahko dodatna motivacijo za Anno," še meni skakalkin oče.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.