Šport
20 ogledov

Trenirajo pod hipnozo

Nogometaši Portuguese EPA
Brazilski klub Portuguesa je v boju za obstanek v ligi najel hipnotizerja, ki za igralce uporablja tudi metodo hojo preko razbitega stekla.
Portuguesa iz Sao Paula je trenutno predzadnja v Serie B, na 27 tekmah je osvojila le 21 točk. Zdaj jo bo iz težkega položaja poskušal izvleči hipnotizer Olimar Tesser, ki se je že izkazal pri delu z drugimi klubi.
 
"Ne želim zamuditi dobre priložnosti. Vem, kaj mu je uspelo drugje, želim, da zdaj pred tekmami dela z mojimi igralci. Nekaj mej bo postavljenih, ne sme posegati na tehnično in fizično področje. Sprejemam njegovo vlogo zardi položaja v katerem je ekipa. Smo obupani," je ob najemu nove pomoči dejal trener kluba Vagner Benazzi.
 

Leta 2013 je Tesser sodeloval s klubom Atibaia, od igralcev pa je zahteval, da z vratnimi mišicami upogibajo železne palice in bosi hodijo po razbitem steklu. "Delam z ljudmi, to se pokaže na igrišču. Če nogometaš verjame, da lahko upogne železo in hodi po steklu, lahko na tekmi postori prav vse. Možgani tega ne razločijo. Dve minuti treninga pod hipnozo so enaki 20 minutam brez nje."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.