Šport
39 ogledov

Trenutek, ko boksar zapoje serenado tekmecu

Tyson Fury Youtube
Težkokategornik Tyson Fury je imel pred dvobojem z Vladimirjem Kličkom posebno sporočilo za ukrajinskega tekmeca.

V soboto bo na sporedu boksarski spektakel, za naslov prvaka težke kategorije po verzijah IBF, WBA, WBO in IBO se bosta pomerila 39-letni Ukrajinec Vladimir Kličko in 27-letni Britanec Tyson Fury.

Ta je pred dvobojem že nekajkrat zablestel, med drugim je bil na novinarski konferenci oblečen v Batmana, zdaj pa je razkazal še svoj zavidanja vreden pevski talent. Svetovnemu prvaku po štirih verzijah je tako zapel pesem Wind Beneath My Wings, nekoliko je le spremenil besedilo pesmi, da je ustrezalo trenutnemu položaju.

Po izrazu na obrazu Klička petje tekmeca ni navdušilo, a ga je nato vseeno pohvalil: "Moral bi nastopiti v šovu talentov. Impresioniral me je. Če bi se pomerila v pevskem tekmovanju, ne bi imel možnosti. A stvari so v boksu drugačne."

Furysicer na papirju ni lahek tekmec. Doslej je dobil vseh svojih 24 profesionalnih dvobojev, 18 z knockoutom. Britanec je prepričan v zmago nad šampionom, ki je doslej izgubil le tri dvoboje, nazadnje je klonil leta 2004, ko ga je premagal Lamon Brewster.

"Mislim, da v Nemčiji ne morem zmagati po sodniški odločitvi (Klička imajo mnogi Nemci za svojega boksarja, op. p.), zato pričakujem knockout. Sobota bo večer slave za Tysona Furyja. Starega psa ne morete naučiti novih trikov. Star je skoraj 40 let in kar je doslej pokazal, je pač že pokazal," pravi Fury, ki je v pripravah na dvoboj vseskozi z izjavami izzival in jezil Ukrajinca.

Mnoge je to že spominjalo na govorjenje slovitega Muhammada Alija, ki je s svojimi potezami ob živce spravljal svojega največjega tekmeca Joa Fraziera. Tudi zaradi tega je njun boj bil še privlačnejši za gledalce, udarci silovitejši, želja po zmagi pa še večja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.