Šport
22 ogledov

Tretjeligaš do remija z Barcelono

Luis Enrique EPA
Polprofesionalci Villanovenseja so pred domačimi gledalci iztržili remi brez zadetkov na prvi tekmi šestnajstine finala v španskem pokalu.

Branilec naslova v kraljevem pokalu se je nekoliko opekel na Estadio Romero Cuerda, ki sicer sprejme 3.000 gledalcev, tokrat pa so okoli zelenice postavili kar stole na tekaško stezo in tako povečali kapaciteto objekta . Prvi dvoboj se je končal brez zmagovalca, povratno srečanje pa bo na sporedu šele 1. decembra.

Trener Barcelone Luis Enrique je v boj pričakovano poslal zelo premešano moštvo. Bližje zadetku so bili sicer domačini, Javi Sanchez je malce pred odhodom na odmor zadel prečko. V drugih 45 minutah so sloviti gostje dominirali, a vseeno le redko ogrozili vrata Joseja Fuentesa.

Tekma bi se lahko sicer že začela na neverjeten način, saj je Angel Pajuelo le za las zgrešil okvir vrat Barcelone. Gostje bi kasneje preprosto morali povesti v 32. minuti, a je Munir El Haddadi uspel zapraviti veliko priložnost, žogo je iz bližine poslal preko vrat. Nato pa bi lahko za senzacijo poskrbeli domači. Po kotu se je odlično znašel Sanchez, njegov volej s peto pa je oplazil prečko.

Barcelona je v drugem polčasu dominirala v posesti žoge, a pravih priložnosti ni bilo vse do 87. minute, ko se je Fuentes izkazal s parado po poizkusu z glavo Marca Bartre.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.