Šport
11 ogledov

Tretji poraz na četrti tekmi

Fabian Dahlem Saša Despot
Hokejisti Telemacha Olimpije so v tekmi 4. kroga 2. dela lige Ebel izgubili s celovško ekipo KAC z 1:4 (0:0, 0:4, 1:0).

Zmaji so bili pred tekmo s Celovčani optimistični, goste z druge strani Karavank so v rednem delu na obeh domačih tekmah premagali, tokrat pa so po solidni prvi tretjini v nadaljevanju povsem popustili in visoko izgubili.

Zdravstveno stanje v ljubljanski ekipi je bilo pred današnjim dvobojem skoraj enako kot na zadnjih tekmah; potem ko se je v moštvo vrnil Hunter Bishop, se je v Innsbrucku poškodoval Gregor Koblar

Domači so si v prvi tretjini sicer pripravili precej priložnosti, vendar so bili nenatančni. Že v tretji minuti Aljaž Uduč iz bližine ni znal premagati Pekke Tuokkole, ki je slabo odbil plošček, priložnosti za gol pa sta imela še Andrej Hebar in Tom Zanoški. Neizkoriščeni sta ostali tudi dve prednosti igralca več, Celovčani pa so najbolj zagrozili ob dveh nevarnih strelih Lukasa Pitherja, ko je bil zbran Miika Wiikman.

Drugi del je bil za zeleno-bele pravi polom. Začelo se je s hitro prejetim zadetkom ob igralcu manj, nadaljevalo pa s popolno prevlado Celovčanov, ki so si pripravljali številne priložnosti ter jih tudi izkoriščali. Sredi tekme so povišali na 2:0, po natančnem strelu pod prečko Oliverja Setzingerja je padel še tretji gol, le 20 sekund pozneje pa je bilo na semaforju že 0:4.

Pred zadnjim delom je v vrata domačih namesto Wiikmana stopil mladi Tomaž Trelc. Gostje, zadovoljni z visokim vodstvom, so nekoliko znižali ritem, zmaji pa so spet imeli nekaj zrelih priložnosti, a niso znali izkoristiti ne praznega gola gostov ne slabega posredovanja njihovega vratarja. Za piko na i neučinkovitemu večeru je Zanoški v 53. minuti zapravil še kazenski strel. Za častni gol pa je nato v 59. minuti le poskrbel Uduč.

Liga Ebel, skupina za končnico:

Graz 99ers : Bolzano 2:3 (2:2, 0:0, 0:1)
Telemach Olimpija : KAC Celovec 1:4 (0:0, 0:4, 1:0)
Dornbirn : Innsbruck 1:2 (0:0, 0:0, 1:1; 0:1)

Lestvica:
1. Bolzano  12 (4)
2. Graz 99ers  8 (2)
3. KAC Celovec  7 (3)
4. Dornbirn  5 (1)
5. Telemach Olimpija  2
6. Innsbruck  2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.