Šport
23 ogledov

Tretji zaporedni poraz Velenjčanov

(Gorenje Velenje - Aalborg) liga prvakov
1/10
Gregor Katič
Rokometaši velenjskega Gorenja so v četrtem kolu Lige prvakov v domači Rdeči dvorani gostili danski Aalborg in izgubili s 25:30 (11:15).

Rokometaši velenjskega Gorenja so na tekmi 4. kola evropske Lige prvakov (skupina D) na domačem igrišču izgubili z danskim Aalborgom s 25:30 (11:15).

Pomembni točki v Aalborg

Velenjski rokometaši so doživeli tretji zaporedni poraz v Ligi prvakov. Po porazih v Hamburgu in Flensburgu so prvič v tej sezoni klonili na domačem parketu, mero pa so jim vzeli tekmeci iz danskega Aalborga. Slovenski prvaki, ki so v uvodnem krogu premagali tekmece iz švedskega Halmstada, so si po porazu malce zagrenili življenje v Ligi prvakov, naslednjo tekmo na mednarodnem prizorišču pa bodo zavoljo reprezentančne akcije igrali šele 17. novembra, ko bodo gostovali v španskem Logronu.

Zdesetkani Danci takoj prevzeli pobudo

V Rdeči dvorani se je na izjemno pomembnem dvoboju z neposredni tekmeci za uvrstitev v osmino finala zbralo kar lepo število gledalcev, ki pa niso bili deležni dobre predstave svojih ljubljencev. Zdesetkani Danci, ki so zaradi številnih poškodb v Šaleško dolino pripotovali le s 13 igralci in brez vseh treh desnih zunanjih igralcev, so bili že v uvodnih desetih minutah absolutni gospodarji velenjskega parketa. Mlahava velenjska igra v obrambi ter nepremišljeni streli v napadu - ob tem jim je paral živce tudi vratar Ole Erevik s sijajnimi posredovanji - so jih že po desetih minutah pripeljali v silno neprijeten položaj, pri zaostanku 2:6 pa je domači trener Ivan Vajdl zahteval minuto odmora.

Izenačenje v 22. minuti, na odmor z -4

Velenjčani so po njej prikazali veliko lepši obraz, z zagrizeno igro so se brezkompromisno podali v lov za tekmeci in jih v 16. minuti praktično ujeli (6:7), nato pa znova zaigrali neodgovorno in po izključitvi Luke Dobelška dve minuti pozneje zaostali za tri gole (6:9). V nadaljevanju se je pravočasno prebudil "ideolog" domače ekipe Staš Skube, njegove drzne poteze so botrovale izenačenju v 22. minuti (9:9), končnica prve polovice tekme pa je minila v znamenju danske ekipe, ki je znova bogato unovčila številna nihanja v igri Gorenja in na odmor odšla s prednostjo štirih golov (15:11).

Vajdl zaman iskal ''alternativo''

Začetek drugega polčasa je prav tako minil v znamenju oslabljenih gostov, ki so z dolgimi napadalnimi akcijami in pravočasnimi zadetki parali živce gostiteljev. Domači strateg je s pogostimi menjavami skušal najti udarno zasedbo, a nobena "alternativa" ni prinesla kakovostnega premika v velenjski igri. V drugem polčasu je njihov zaostanek vseskozi znašal od treh do petih golov, tega primanjkljaja pa navkljub trudu niso zmogli ogroziti, kaj šele nadoknaditi, in pomembni točki sta romali na Dansko.

V domači ekipi sta bila strelsko najbolj razpoložena Staš Skube in Klemen Cehte. Prvi je dosegel osem, drugi pa šest golov.

Liga prvakov (skupina D), 4. kolo:

Gorenje Velenje : Aalborg 25:30 (11:15)
Skube 8, Cehte 6; Slundt 8, Tvedten in Larsen 7

 

 

 

 

 

 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.