Šport
444 ogledov

Tretjina iz nočne more usodna za Slovenijo

slovenija italija hokej Epa
Slovenska hokejska reprezentanca je na svetovnem prvenstvu divizije I (skupina A) v kazahstanskem Nursultanu na svoji drugi tekmi izgubila z Južno Korejo s 3:5 (3:1, 0:3, 0:1) in doživela še drugi poraz.

Slovenska hokejska reprezentanca je svetovno drugoligaško prvenstvo začela slabo; po porazu proti Kazahstanu, ki je kot gostitelj tekmovanja veljal za enega favoritov, so se opekli tudi s Korejci. Ti so se izkazali za trdno in žilavo ekipo, ki je izkoristila slovensko neučinkovitost ter tako prišla do sploh prve zmage na sedmi medsebojni tekmi.

slovenija hokej Poraz Risov Šport Kazahstanci vse postorili že v prvi tretjini

Poraz je prišel v najslabšem trenutku, Slovenci imajo zdaj precej majhne možnosti za želeno prvo ali drugo mesto na turnirju, ki vodita med elito. Tolažijo se lahko le s tem, da je bilo lani v Budimpešti podobno, po uvodnih porazih pa so bili na koncu do zadnje minute zadnje tekme še v igri za napredovanje.

Slovenski tekmeci so sicer dobili uvod, preživeli prvo kazen in nato dosegli prvi gol, nadaljevanje prve tretjine pa je bilo v znamenju Slovenije.

Po strelu Matica Podlipnika po novem "power-playu" je pred vrati Matta Daltona plošček v mrežo preusmeril David Rodman. Podobno je bilo v 13. minuti, ko je imela Slovenija spet na ledu igralca več. Od daleč je močno meril Blaž Gregorc, vratar Koreje je plošček le odbil, pridrsal je Ken Ograjenšek in ga zabil v gol. Nato je udaril slovenski prvi napad in po začetni podaji Anžeta Kopitarja do Rodmana je ta na drugi strani našel Roberta Saboliča, ki mu ni bilo težko zadeti za 3:1. Takrat si stotnija slovenskih navijačev v sicer skoraj povsem prazni veliki dvorani ni mislila, da je bil to zadnji slovenski zadetek na tekmi.

Nadaljevanje je bilo namreč bistveno slabše. Slovenci so dajali vtis, da so z mislimi že pri vknjiženih treh točkah, a njihovi tekmeci še zdaleč niso bili premagani. Matija Pintarič v slovenskem golu je imel vse več dela, ki ga je opravljal dobro do usodnega obdobja med 28. in 31. minuto. V zgolj dveh minutah in pol so Korejci kar trikrat matirali slovensko obrambo in poskrbeli za šok, po katerem si izbranci Iva Jana niso več opomogli. Za 3:3 so sicer sodniki šli pogledat videoposnetek, za 4:3 pa je slovenskega vratarja Hyusnooo Kim presenetil s strelom od daleč.

Ivo Jan Po prvi tekmi Šport Selektor odločen: "Prav zgodaj ne bomo šli spat."

Zadnja tretjina je bila sicer slovenska - vsaj po posesti ploščka, priložnostih in strelih. Skupno na tekmi je bilo na koncu razmerje 44-24 za Slovenijo, samo v tem delu igre pa 20-7. A kaj, ko niti en plošček ni šel v mrežo Daltona. Korejci so se zbrano branili, Slovenci jalovo napadali, že dve minuti pred koncem potegnili iz vrat Pintariča, kar pa so njihovi tekmeci v zadnji minuti hladnokrvno izkoristili za potrditev zmage.

Slovence naslednja tekma čaka v četrtek, 2. maja, ko bodo ob 12. uri po slovenskem času igrali z Belorusijo.

* Dvorana Baris Arena, gledalcev 780, sodniki: Holm (Švedska), Wiegand (Švica, glavna), Monnaie (Belgija), Nordlander (Švedska).
* Strelci: 1:0 Kim Kisung (Kim Sangwook, 5.), 1:1 Rodman (Kopitar, Podlipnik, 9.), 1:2 Ograjenšek (Gregorc, Magovac, 13.), 1:3 Sabolič (Rodman, Kopitar, 17.), 2:3 Kim Won Jun (Park Jin Kyu, Jeon Jungwoo, 28.), 3:3 Kim Sangwook (Kim Kisung, Kim Hyunsoo, 30.), 4:3 Lee Yong Jun, Kim Wonjung, 31.), 5:3 Shin Sanghoon (Plante, 60.).
* Kazenske minute: Južna Koreja 12, Slovenija 4.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice