Šport
45 ogledov

Tretjo etapo so odločili milimetri

sprint, Andre Greipel, Mark Cavendish EPA
Tretjo etapo dirke po Franciji je le za las dobil Mark Cavendish.

Tretja etapa dirke po Franciji se je po pričakovanjih končala s sprintom. Nekaj metrov pred ciljem je še kazalo na zmago Andreja Greipela, a je 'gorila' sprint začel nekoliko prezgodaj, na sami črti pa ga je prehitel Mark Cavendish. Razlika je bila tako majhna, da je bilo treba nekaj časa počakati na odločitev sodnikov, potem pa se je Britanec le začel veseliti druge etapne zmage na tokratni preizkušnji.

Peter Sagan je tokrat v sprintu osvojil četrto mesto, pred njim je bil tudi Francoz Bryan Coquard, tako ostal brez bonus sekund, vseeno pa je obdržal rumeno majico.

Cavendish je dosegel 28. etapno zmago na francoski pentlji in na večni lestvici ujel legendarnega Francoza Bernarda Hinaulta na drugem mestu. Rekorder je še en velikan kolesarstva, Belgijec Eddy Merckx ima v svoji zbirki 34 etapnih zmag. "To je sprint. Greipel je bil vseskozi v prednosti, a tokrat je bila sreča na moji strani. Bilo je težko, v izjemno hitri končnici sem moral kar dvakrat pospeševati, za etapno zmago pa si levje zasluge lastijo tudi moji moštveni sotekmovalci," je po etapni zmagi dejal Cavendish.

 

"Tik pred ciljem sem naredil kardinalno napako, v zadnjih metrih današnje preizkušnje sem svoje telo postavil v povsem napačen položaj in zmaga je splavala po vodi. Razočaran sem, saj sem bil v zares dobrem položaju za zmago," pa se je s pepelom posul drugouvrščeni Greipel.

 

Na dirki nastopajo štirje slovenski kolesarji. Na današnji etapi je Luka Pibernik (Lampre-Merida) zasedel 57., Jan Polanc (Lampre-Merida) 88., Kristijan Koren (Cannondale-Drapac) 100. in Borut Božič (Cofidis) 149. mesto. Prvi trije so v cilj prišli v času zmagovalca, Božič pa je zaostal 44 sekund.

 

V skupni razvrstitvi je Polanc na 48. (+0:49), Pibernik (+1:53) na 75., Koren (+7:05) na 137. in Božič (+7:54) na 150. mestu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.