Šport
57 ogledov

Trezeguet sklenil kariero

Sylvain Wiltord in David Trezeguet sta bila junaka finala na EP leta 2000. Žurnal24 main
Francoski nogometni zvezdnik in junak trikolorov na svetovnem prvenstvu 1998 in evropskem prvenstvu 2000 David Trezeguet se je odločil za športni pokoj, je v torek poročal argentinski časnik Clarin.

Nekdanji napadalec torinskega Juventusa se bo zdaj pridružil vodstvenemu kadru italijanskih prvakov, kjer je med letoma 2000 in 2010 dosegel 149 golov na 245 tekmah.

David Trezeguet se je leta 1998 na svetovnem prvenstvu, ko je Francija osvojila naslov prvakov, prav tako vpisal med strelce, a za najpomembnejši zadetek svoje športne kariere šteje gol proti Italiji na evropskem prvenstvu 2000, ki je galskim petelinom zagotovil naslov najboljšega na stari celini.

Trezeguet se je rodil v Franciji, odraščal pa je v Argentini, od koder je bil njegov oče. Leta 1995 se je pridružil nogometni ekipi Monaca. Potem ko je leta 2010 zapustil Juventus, je v Argentini igral za več klubov, med njimi tudi za River Plate in Newell's Old Boys, kariero pa je končal v vrsti Pune Cityja v indijski super ligi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.