Šport
26 ogledov

Trije nori tedni Rogerja Federerja

roger federer EPA
Številka ena svetovnega tenisa Roger Federer se aktivno pripravlja na naporen zaključek sezone, kjer bo branil tri zaporedne lovorike. Švicarja na prvem mestu ogroža Novak Đoković, ki bo poskusil še drugo sezono zapored končati kot prvi igralec sveta.

roger federer  | Avtor: EPA EPA
Za Rogerja Federerja je bil konec lanske sezone odlična odskočna deska, s pomočjo katere je letos izpolnil vse zastavljene cilje. 6. novembra 2011 je osvojil peti turnir v domačem Baslu, teden dni kasneje pa je dvignil prvo lovoriko na mastersu v Parizu. Sezono je zaključil s šesto zmago na zaključnem turnirju najboljše osmerice v Londonu in se na lestvici ATP močno približal vodilnima Novaku Đokoviću in Rafaelu Nadalu.

Izpolnil vse cilje v sezoni

roger federer  | Avtor: EPA EPA
Federer je v letošnji sezoni izpolnil vse cilje, ki si jih je zadal, zato bi bilo prvo mesto ob koncu sezone samo še češnja na vrhu torte. Začelo se je z dvema zmagama na turnirjih serije ATP 500. V Rotteradmu je premagal Juana Martina Del Potra, - krvnika našega Grega Žemlje v finalu Dunaja - v Dubaju pa je ugnal Andyja Murraya. Marca je v sončnem Indian Wellsu osvojil že 20. masters v karieri, še enega pa je dodal čez dva meseca v Madridu. Sledil je vrhunec sezone za legendarnega Švicarja, ki je še sedmič slavil na travnatih igriščih All England Cluba in iz prvega mesta izrinil Novaka Đokovića. S tem je presegel rekord Peta Samprasa, ki je na prvem mestu preživel 286 tednov. Švicar, ki je s sedmo lovoriko v Wimbledonu osvojil že 17. grand slam v karieri, je medtem že presegel 300 tednov.

Težko, a ne nemogoče

Teniška lestvica ATP deluje tako, da mora tenisač na turnirju ponoviti lanskoletno uvrstitev, v nasprotnem primeru pa izgubi točke. Prav zaradi tega je pred Federerjem izjemno težavna naloga, saj v naslednjih treh turnirjih brani maksimalen izkupiček točk. ''Mislim, da je mogoče, vendar bo težko. Vse je odvisno od urnika, nasprotnikov in ritma. Ni moj cilj, da bi ponovno dobil vse tri turnirje,'' je povedal Federer.

Najbolj napeto bo zagotovo v londonski O2 areni, kjer bo Švicar lovil že sedmo lovoriko. ''Brez dvoma si želim dobro igrati v Londonu. To bi moral biti vrhunec sezone. Sezono si želim zaključiti v prepričljivem slogu. Razmišljati moram o vsakem dnevu posebej. Samo tako bom preživel naslednje nore tri tedne,'' je zaključil Federer.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.