Šport
98 ogledov

Trije Slovenci na SP v ZDA

Maja Mihalinec Saša Despot
Luka Janežič (Kladivar), Maja Mihalinec (Mass) in Marina Tomič (Kladivar) bodo zastopali Slovenijo na atletskem dvoranskem svetovnem prvenstvu, ki bo od 18. do 20. marca potekalo v Portlandu v ZDA.

Luka Janežič bo na svetovnem dvoranskem prvenstvu tekel na 400 m, Maja Mihalinec na 60 m, Marina Tomič pa na 60 m ovire. Normo je dosegla tudi Maruša Mišmaš, ki pa je izpustila zimsko sezono.

"Dobro sem se pripravil, imel sem kar nekaj močnih tekem in sem se dobro odrezal. Želim si teči okrog svojega državnega rekorda, kar pomeni nastop v polfinalu, kar je moj cilj," je napovedal Janežič, ki je 12. februarja v Linzu tekel slovenski dvoranski rekord na 400 m (46,32).

"V tej zimi sem ves čas tekla pod normo za SP, na zadnji tekmi pa sem popravila še osebni rekord. V ZDA si želim teči okrog osebnega rekorda, končni izid pa bo odvisen tudi od tekmic," je menila Mihalinčeva. V tej zimski sezoni je v zelo stabilni formi, v Beogradu pa je 1. marca izenačila svoj osebni rekord (7,26).

Tomičeva je najhitreje v sezoni tekla 8,21 sekunde 31. januarja na Dunaju, osebni rekord 8,06 pa je dosegla 1. februarja 2014 v Karlsruheju. "Vesela sem, da se mi je po lanskem težkem obdobju poškodb uspelo sestaviti. Za mano je kar dobra zimska sezona, zdravje pa je tudi zelo dobro, kar je prav tako razveseljujoče. Prav na zadnji tekmi sem dosegla najboljši izid tega leta, 8,17 sekunde. V Portland bom šla z željo, da dosežem svoj najboljši izid leta. Želim si dokazati, da sem še vedno v visoki fizični formi, ker je zimska sezona prva stopnica na poti do uspešne poletne sezone," si je zaželela Tomičeva.

"Prvi vrhunec je pred nami, SP za člane v Portlandu. Mednarodna atletska zveza Iaaf je zelo zaostrila norme, četverica naših atletov pa jih je vseeno izpolnila. Trojica, ki potuje v ZDA, je v zelo dobri formi. Želimo si, da bi ponovili izide iz letošnje sezone in se uvrstili v nadaljevanje tekmovanja," je ekipo pospremil predsednik strokovnega sveta Atletske zveze Slovenije Vladimir Kevo.

Na prejšnjem dvoranskem SP leta 2014 v poljskem Sopotu je nastopila četverica slovenskih predstavnikov, tam je od tokrat sodelujočih tekmovala le Tomičeva, Tina Šutej pa je z uvrstitvijo v finale skoka s palico dosegla najboljšo slovensko uvrstitev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.