Šport
32 ogledov

Trojni dvojček Jamesa za novo zmago Clevelanda

LeBron James Cleveland Cavaliers EPA
V ligi NBA so ponoči odigrali pet tekem. Med košarkarskimi navdušenci onstran Atlantika odmeva tretja zmaga moštva Cleveland Cavaliers, ki je s 118:111 premagalo New Orleans Pelicans. Na domačem parketu je blestel LeBron James s trojnim dvojčkom: 32 točk, 12 skokov in 10 podaj.

Sloviti LeBron James, ki je drugič zaigral na domačem parketu po vrnitvi v Cleveland, potem ko je minule štiri sezone preživel kot ključni zvezdnik ekipe Miami Heat, je na tekmi s Pelikani vpisal svoj že 38. trojni dvojček v karieri v rednem delu sezone lige NBA.

"Končno se je dobro delo obrestovalo. Dober občutek je, ko se ves vloženi trud in preliti znoj obrestujeta s takšno zmago. Navijačem sem bil dolžan eno takšno predstavo, upam, da bo še veliko priložnosti, da se jim oddolžim na takšen način za podporo našemu klubu," je bil zadovoljen James.

Ključno razliko so košarkarji Clevelanda naredili tudi s pomočjo Kyrieja Irvinga, ki je "eksplodiral" v drugem polčasu, v katerem je prispeval 27 od 32 točk na tekmi. Izkazal se je tudi Kevin Love z 22 točkami, od tega je dal kar šest trojk. Pri moštvu iz New Orleansa je Ryan Anderson prispeval 32 točk, kar osemkrat je bil uspešen z razdalje za tri točke, Anthony Davis pa je ob 27 točkah ujel še 14 odbitih žog.

Nov poraz Knicksov

Do komaj tretje zmage na šestih tekmah so prišli branilci naslova prvakov lige NBA San Antonio Spurs, ki so v gosteh v derbiju večera premagali Los Angeles Clippers z 89:85. Najučinkovitejši igralec minule končnice prvenstva Voshon Leonard se je tokrat s 26 točkami veselili najboljšega izkupička v karieri. Blake Griffin je bil s 23 točkami prvi strelec ekipe Clippers.

Košarkarji Chicago Bulls so doma premagali Detroit Pistons s 102:91 za šesto zmago, s katero trenutno zasedajo drugo mesto v vzhodni konferenci. Derrick Rose, ki je zaradi zvitega gležnja izpustil zadnjih pet tekem, je vrnitev po poškodbi kronal s 24 točkami in sedmimi podajami za Bike, španski reprezentant Pau Gasol pa je k zmagi dodal 17 točk in 15 skokov.

Moštvo New York Knicks je pod domačima košema moralo priznati premoč ekipi Atlanta Hawks s 85:91, Kratkohlačniki so vpisali še peti zaporedni poraz, košarkarji Utah Jazz pa so v gosteh s 86:97 izgubili pri moštvu Indiana Pacers.

Liga NBA, izidi:

Cleveland Cavaliers : New Orleans Pelicans 118:111
Indiana Pacers : Utah Jazz 97:86
New York Knicks : Atlanta Hawks 85:91
Chicago Bulls : Detroit Pistons 102:91
Los Angeles Clippers : San Antonio Spurs 85:89

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.