Šport
15 ogledov

Tsonga: ''Hvala, ker si mi pustil zmagati''

jo wilfried tsonga EPA
Domači favorit Jo-Wilfried Tsonga je v četrtfinalu OP Francije izločil drugega nosilca Rogerja Federerja, Francoz pa se je takoj po koncu obračuna Švicarju zahvalil, ker mu je ''pustil zmagati.'' To je bila šele četrta zmaga Tsongaja v njunih 13 obračunih.

Jo-Wilfried Tsonga, zadnji preostali Francoz na Roland Garrosu, je v četrtfinalu poskrbel za veliko presenečenje in izločil drugega nosilca ter nekdanjega zmagovalca Rogerja Federerja. Tenisača sta se po koncu obračuna pri mreži zapletla v prijateljski pogovor. ''Zahvalil sem se mu. Rekel sem: 'hvala, ker si mi pustil zmagati, saj v preteklosti ni bilo vedno tako. No, saj veš, hvala ti,'' je v smehu povedal Tsonga in dodal: ''Zelo dobro se razumeva. Fant je pameten. Seveda se mi je samo zasmejal in dejal: 'vso srečo v nadaljevanju turnirja'.''

roger federer | Avtor: EPA EPA
Tsonga se je prvič v karieri uvrstil v polfinale OP Francije, in to brez izgubljenega niza. Osemindvajsetletnik bi lahko postal prvi Francoz po letu 1983, ki bo osvojil OP Francije, in šele drugi Francoz v zgodovini, ki bi slavil na turnirju za grand slam. Pred natančno tremi desetletji je to uspelo Yannicku Noahu, ki je v finalu premagal nekdanjega švedskega šampiona Matsa Wilanderja, danes strokovnega komentatorja televizijske hiše Eurosport.

Tsonga in Federer sta se v četrtfinalu OP Francije pomerila že trinajstič, z 9:4 pa vodi Švicar. Tsonga se bo za vstop v veliki finale spopadel s Špancem Davidom Ferrerjem, ki je v treh nizih z igrišča odpihnil rojaka Tommyja Robreda. Ferrer je dvakratni polfinalist Roland Garrosa in lovi prvi finalni nastop na turnirju za grand slam, medtem ko je Tsonga že zaigral v finalu, in sicer leta 2008, ko ga je na OP Avstralije premagal Novak Đoković.

''Vsi že od začetka turnirja veliko pričakujejo od mene. Tega sem vajen. Zdaj je pomembno, da ostanem zbran in se osredotočim na naslednji obračun. Občutek imam, da lahko premagam Ferrerja. Zdaj sem bolj vzdržljiv, bolj konstanten. Žogo udarjam močneje kot on in ponavadi tudi bolje serviram,'' je optimistično napovedal Tsonga, ki bo v polfinalu na plečih nosil pričakovanja celotnega francoskega naroda.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.