Šport
17 ogledov

Tudi Djoković in Ferrer v polfinalu

novak djoković EPA
Četrti nosilec teniškega OP ZDA Španec David Ferrer je v četrtfinalu po petih nizih s 6:3, 6:7 (5), 2:6, 6:3 in 7:6 (4) premagal osmega nosilca Srba Janka Tipsarevića in z uvrstitvijo v polfinale izenačil svoj najboljši dosežek na turnirjih za grand slam. Za vstop v finale se bo pomeril z drugim nosilcem Srbom Novakom Đokovićem.

Novak Đoković, na igriščih Flushing Meadowsa branilec naslova, je v drugem polfinalu tega dne po nekaj več kot treh urah igre s 6:2, 7:6 (3) in 6:4 odpravil zmagovalca US Opna iz leta 2009 in sedmega nosilca, Argentinca Juana Del Potra, ki ga je premagal pretekli mesec v boju za bron na olimpijskih igrah v Wimbledonu. Z zmago se je priljubljeni Nole še na desetem grand slamu zapored prebil vsaj do polfinala, na US Opnu pa že šestič zapored.

"Res imam rad te nočne dvoboje. Hvala vsem gledalcem, da so tako dolgo vztrajali z nama. Juan Martin je odličen igralec in dvoboj je bil v resnici precej bolj tesen, kot kažejo številke. Priznam, v drugem nizu sem imel kar nekaj sreče, da se je obrnil meni v prid," je po zmagi 40 minut pred polnočjo po lokalnem času na stadionu Arthurja Asha dejal srbski zvezdnik in dodal: "Zelo sem vesel, da se mi je tu spet uspelo prebiti v polfinale."

Đokovića v polfinalu čaka dvoboj z Davidom Ferrerjem, ki je po pravem maratonu ugnal Tipsarevića. "Obeta se še ena velika bitka. Ferrer je eden najboljših igralcev zadnjih let, ves čas je v najboljši peterici na lestvici ATP in zelo ga spoštujem," je dejal Đoković pred polfinalnim dvobojem.

Ferrer, najboljši Španec, ki je še na igriščih v New Yorku, se je nazadnje uvrstil med najboljše štiri na odprtem prvenstvu ZDA leta 2007, nato pa je v polfinalu izgubil proti rojaku Rafaelu Nadalu, ki je nastop letos odpovedal zaradi poškodbe kolena. "Ta dosežek morda lahko primerjam le z nastopi v Davisovem pokalu. Dvoboj je bil zame poln čustev, a zagotovo eden najboljših v moji karieri," je po pravem "maratonu", nekaj več kot štirih urah in pol na igrišču, dejal četrti nosilec.

Tipsarević, ki se še nikoli v karieri na katerem od turnirjev velike četverice ni prebil med najboljše štiri, je bil po zadnjem nizu povsem izmučen, težave pa mu je delala tudi poškodba dimeljske mišice. "Ta čas igram z bolečinami v levem boku in mišice sploh ne čutim. Čaka me fizioterapija, da bomo videli, za kaj sploh gre. Ta trenutek me noge več ne držijo," je po četrtfinalnem porazu priznal Tipsarević.

OP ZDA, New York (25,526 milijona dolarjev):

Moški, četrtfinale:
Novak Đoković (Srb/2) : Juan Del Potro (Arg/7) 6:2, 7:6 (3), 6:4;
David Ferrer (Špa/4) : Janko Tipsarević (Srb/8) 6:3, 6:7 (5), 2:6, 6:3, 7:6 (4)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.