Šport
41 ogledov

Šarapova v polfinalu, zgodovinski uspeh Erranijeve

marija šarapova us open Žurnal24 main
Na odprtem teniškem prvenstvu ZDA v New Yorku sta znani še dve polfinalistki. Rusinja Marija Šarapova, tretja nosilka, je v četrtfinalu v treh nizih premagala Francozinjo Marion Bartoli ter se prebila med najboljše štiri. V polfinale je napredovala tudi Italijanka Sara Errani, ki je bila boljša od rojakinje Roberte Vinci.

Marija Šarapova se bo za preboj v finale zadnjega turnirja za grand slam v sezoni pomerila s prvo nosilko, Belorusinjo Viktorijo Azarenko, ki je že sinoči odpravila branilko lanskega naslova US Opna, Avstralko Samantho Stosur.

Šarapova je v prvem nizu gladko izgubila s 3:6 proti 11. nosilki Marion Bartoli, a je nato v naslednjih dveh nizih uprizorila sanjsko vrnitev in se je zasluženo uvrstila v polfinale. V torek je proti Francozinji zaostajala z 0:4, preden je dvoboj prekinil dež. Tudi po dnevu postanka je bolje začela Bartolijeva, ki je dobila prvi niz, a nato ni več našla pravega recepta za igro Šarapove.

Prva Italijanka v polfinalu US Opna

Deseta nosilka Sara Errani je z zmago v italijanskem četrtfinalnem dvoboju proti prijateljici in partnerki v ženskih dvojicah, Roberti Vinci, sicer 20. nosilki, na novo spisala zgodovino italijanskega tenisa, saj je postala prva Italijanka v polfinalu US Opna, odkar obstaja sedanji način prvenstva.

Erranijeva se bo v polfinalu pomerila z boljšo iz poslednjega ženskega četrtfinalnega dvoboja, srbsko-ameriškega obračuna med Ano Ivanović in favorizirano trikratno zmagovalko OP ZDA ter aktualno zmagovalko Wimbledona in olimpijskega turnirja, Sereno Williams.

Današnji spored prvenstva je znova krojilo vreme. Zaradi dežja se je današnji program začel z več kot dvourno zamudo.

Izidi:

New York (25,526 milijona dolarjev):

Ženske, WTA:
četrtfinale:
Marija Šarapova (Rus/3) - Marion Bartoli (Fra/11) 3:6, 6:3, 6:4;
Sara Errani (Ita/10) - Roberta Vinci (Ita/20) 6:2, 6:4;

 

Moški, ATP:
osmina finala:
Janko Tipsarević (Srb/8) - Philipp Kohlschreiber (Nem/19) 6:3, 7:6 (5), 6:2;
Novak Đoković (Srb/2) - Stanislas Wawrinka (Švi/18) 6:4, 6:1, 3:1 - predaja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.