Šport
11 ogledov

Tudi druga tekma turneje Jacobsenu

jaka hvala EPA
Na drugi tekmi novoletne turneje, ki jo gosti Garmisch-Partenkirchen, so se štirje slovenski orli uvrstili v finalno serijo. Jaka Hvala je bil pred drugim skokom četrti, tekmo pa je končal kot osmi. Najboljši spet Anders Jacobsen.

Trije slovenski orli so v Garmisch-Partenkirchnu skočili v prvo petnajsterico. Jaka Hvala je nekoliko poslabšal svojo uvrstitev iz prve serije in tekmo končal kot osmi. Peter Prevc je bil deseti, Robert Kranjec pa 13. Matjaž Pungertar je odprl drugo serijo in pridobil eno mesto, tekmo pa zaključil na 29. mestu.

"Z današnjo uvrstitvijo in skokoma sem zadovoljen. Prvi je bil zelo lep, čeprav bi se še dalo poiskati rezerve v obeh skokih. Sem zadovoljen, da lahko tudi s takimi skoki posežem med deseterico. Rezultat je vsekakor vrhunski," je po tekmi razmišljal Hvala.

Vso konkurenco je znova ugnal Anders Jacobsen. Norvežan si je drugo zmago na tej novoletni turneji priskakal z odličnim drugim skokom (143 metrov), ko je le za pol metra zgrešil rekord skakalnice. Za devet desetink je tokrat za njim zaostal Gregor Schlierenzauer, ki ostaja drugi na turneji.

Naslednja tekma bo v petek v Innsburcku. Tam bo manjkal Jurij Tepeš, ki ga bo zamenjal Cene Prevc. Tepeš se bo po treningu v domovini vrnil na tekmo v Bischofshofen. Cene Prevc pa bo nastopil na obeh preostalih tekmah, saj bo domov odpotoval tudi Tomaž Naglič.

Prva serija

Jaka Hvala je prvo serijo končal na četrtem mestu (136 metra) in zanesljivo premagal švicarskega tekmeca Gregorja Deschwandna. Prevc je sicer skočil kot prvi Slovenec na tekmi in v dvoboju premagal Nemca Karla Geigerja. Slovenski orel je pristal pri 131,5 metra. Trenutno je 12., takoj za njim pa je uvrščen Kranjec, ki je bil boljši od norveškega skakalca Runeja Velte. Pungertar je bil sicer krajši od Čeha Lukaša Hlave, a je slednji pri doskoku storil napako in padel. Mladi Slovenec je tako prišel do svojih drugih točk v svetovnem pokalu.

Manj uspešen je bil Tepeš, ki je moral priznati premoč Nemcu Michaelu Neumayerju. Izpadla sta tudi Wolfgang Loitzl, ki je skakal v zanj nesrečnem 13. paru, in Simon Ammann. Pred finalno serijo je vodil Schlierenzauer pred Poljakom Kamilom Stochom in Norvežanom Tomom Hildejem.

Izidi:
 1. Anders Jacobsen (Nor)          
 2. Gregor Schlierenzauer (Avt)    
 3. Anders Bardal (Nor)            
 4. Tom Hilde (Nor)                
 5. Maciej Kot (Pol)              
...
 8. Jaka Hvala (Slo)               
10. Peter Prevc (Slo)              
13. Robert Kranjec                 
29. Matjaž Pungertar (Slo)         
50. Jurij Tepeš (Slo)               

Vrstni red po drugi tekmi novoletne turneje: 1. Anders Jacobsen (Nor) 586,3 2. Gregor Schlierenzauer (Avt) 573,8 3. Tom Hilde (Nor) 547,7 ...
9. Jaka Hvala (Slo) 520,9
14. Peter Prevc (Slo) 512,4 24. Robert Kranjec (Slo) 378,6 46. Matjaž Pungertar (Slo) 227,1 48. Jurij Tepeš (Slo) 214,0

Svetovni pokal: 1. Gregor Schlierenzauer (Avt) 608 2. Severin Freund (Nem) 506 3. Andreas Kofler (Avt) 409 4. Anders Bardal (Nor) 370 5. Anders Jacobsen (Nor) 346 6. Andreas Wellinger (Nem) 345 7. Thomas Morgenstern (Avt) 247 8. Richard Freitag (Nem) 242 9. Jaka Hvala (Slo) 234 10. Simon Ammann (Švi) 211 ... 13. Peter Prevc (Slo) 188 25. Jurij Tepeš (Slo) 80 31. Robert Kranjec (Slo) 48 47. Matjaž Pungertar (Slo) 9
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.