Šport
37 ogledov

Tudi Mirotić k Chicagu

Boštjan Nachbar, Nikola Mirotić EPA
Španski reprezentant črnogorskih korenin Nikola Mirotić bo zapustil Real Madrid in se pridružil Bikom iz Chicaga.

Nikola Mirotić je le dan po Pauju Gasolu sklenil dogovor z Biki iz Chicaga. "Zelo sem vesel, da bom naslednjo sezono igral za Chicago Bulls. Danes sem uresničil svoje sanje," je na twitterju zapisal v zadnji sezoni eden izmed najboljših evropskih košarkarjev. Po pisanju nekaterih medijev naj bi v naslednjih treh sezonah zaslužil vsaj 17 milijonov dolarjev. 

Dav milijona in pol naj bi za odškodnino prejel tudi Real Madrid. Triindvajsetletni Mirotić je bil član španskega velikana vse od leta 2005, zaigral je že v mlajših selekcijah. Ob slovesu je navijačem kraljevega kluba sporočil: "Odločitev ni bila lahka, a pripravljen sem na nov izziv v karieri. Ponosen sem bil na igranje v Realu, v naslednji sezoni pa bom nosil dres Chicaga. Leta 2005 sem prišel v neznano mesto, ki pa je kmalu postalo moj dom. Tu sem preživel najlepša leta mojega življenja. Vsem navijačem se zahvaljujem za naklonjenost, ki so mi jo pokazali v teh letih."

Pri Realu naj bi ga zamenjal argentinski veteran Andrés Nocioni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.