Šport
27 ogledov

Tudi plošček v obraz ne ustavi Kopitarja

anže kopitar Profimedias
Hokejisti ekipe Los Angeles Kings so premagali Toronto Maple Leafs z 2:0. Anže Kopitar je za kalifornijsko zasedbo zadel za 1:0 po 37 sekundah igre v prvi tretjini, minuto pred koncem pa je bil po njegovi podaji uspešen še Marian Gaborik.

Anže Kopitar je za svoj gol izkoristil podajo Drewja Doughtyja in Jeffa Carterja, za 2:0 pa sta podala Kopitar in Carter, Slovenec pa je vknjižil svojo 24. podajo v sezoni. Kopitar je zadel desetič v sezoni, po podajah pa je najučinkovitejši kralj. Po 40 tekmah je zbral 34 točk.

Hrušičan bi tekmo lahko končal tudi slabše. Na začetku zadnje tretjine je po strelu Diona Phaneufa dobil v obraz plošček. Kopitarju je zdravstvena služba pomagala do garderobe. Staples Cener je obnemel, toda slovenski center je bil čez nekaj minut že na klopi, kmalu pa tudi na ledu.

Pri branilcih naslova se je izkazal tudi golman Martin Jones, ki je zbral 19 obramb, prišel do sedmega shutouta v karieri in tretjega na zadnjih štirih tekmah, na katerih je dobil priložnost. Kings so odigrali prvo tekmo brez obeh najboljših strelcev Tannerja Pearsona in Tylerja Toffolija, prvi ima zlomljeno mečnico in bo manjkal dlje časa, drugi pa ima mononukleozo.

"Želeli smo si dobrega začetka in tako nadaljevati skozi celo tekmo. Zadnje čase nismo igrali najbolje," je menil Jones, Doughty pa je dodal: "Predvsem smo poizkušali podati plošček naprej in ga zadržati na njihovi strani. Imamo še nekaj težav, ki se nam prikradejo skozi tekmo, toda bilo je dobro."

V noči na torek sta bili onkraj luže še dve tekmi v ligi NHL. Tampa Bay, vodilna ekipa vzhodne konference, je klonila proti Philadelphia Flyers s 7:3, Washington Capitals so bili z 2:1 boljši od Colorado Avalanche.

Izidi:

Los Angeles Kings : Toronto Maple Leafs 2:0
(Anže Kopitar gol in podaja za LA Kings)

Philadelphia Flyers : Tampa Bay Lightning 7:3

Washington Capitals : Colorado Avalanche 2:1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.