Šport
142 ogledov

Tudi pred dvema letoma je kazalo slabo, nato pa ...

Slovenija, odbojka FIVB
Slovenci se bodo na "popravnem izpitu" za vstop med najboljših osem reprezentanc na evropskem prvenstvu pomerili s Poljaki.

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca bo danes ob 20.30 v Krakovu igrala tekmo za uvrstitev v četrtfinale evropskega prvenstva na Poljskem, tekmeci pa bodo domačini. V primeru uspeha bodo izbranci slovenskega selektorja Slobodana Kovača v četrtfinalu igrali proti Rusiji, ki je Slovenijo v skupinskem delu premagala.

Slovenski odbojkarji so na zadnji tekmi skupinskega dela proti Bolgarom odpovedali in si v skupini C priigrali tretje mesto, s tem pa dodatno tekmo za uvrstitev v četrtfinale. Nasprotnik za preboj v ta del tekmovanja bo domača reprezentanca, ki je prvo tekmo pred rekordnim številom gledalcev na nogometnem stadionu izgubila proti Srbiji, nato pa naslednji dve tekmi zmagala - padli sta Estonija in Finska -, a blestela ni.

Slovenija, ki je v skupinskem delu letošnjega EP premagala Španijo, izgubila pa z Rusijo in Bolgarijo, je tudi na prvenstvu pred dvema letoma v predtekmovalni skupini premagala le Belorusijo, a se je nato dokopala do srebrne kolajne.

Slovenski in poljski odbojkarji so se na zadnjem evropskem prvenstvu srečali v četrtfinalu, takrat so se zmage s 3:2 veselili prvi.

Slovenska reprezentanca je na EP leta 2015 v predtekmovalni skupini premagala le Belorusijo ter izgubila proti Poljski in Belgiji. V končnici je izločila Nizozemsko, v četrtfinalu se je oddolžila Poljski, v polfinalu pa ugnala še Italijo. V finalu je morala priznati premoč Franciji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.