Šport
9 ogledov

Tudi Prošt in Kavtičnik na seznamu

Boris Denič Reuters
Selektor slovenske moške rokometne reprezentance Boris Denič je danes predstavil širši seznam kandidatov za nastop na svetovnem prvenstvu od 11. do 27. januarja prihodnje leto v Španiji.

Na seznamu ni večjih presenečenj, med 23 kandidati sta tudi povratnik po poškodbi Vid Kavtičnik ter vratar Primož Prošt, ki ne bo odpotoval v Španijo.

Slovenija bo v sklopu priprav, ki se bodo začele 21. decembra v Zrečah, igrala štiri prijateljske tekme. Prvo 30. decembra proti Alžiriji v Slovenj Gradcu, med 4. in 6. januarjem prihodnje leto pa bo nastopila na kakovostnem turnirju na Danskem, kjer se bo pomerila s Črno goro, Tunizijo in domačo izbrano vrsto. Denič bo končni seznam igralcev - tako kot je to storil pred letošnjim januarskim evropskim prvenstvom v Srbiji, kjer je Slovenija zasedla šesto mesto - obelodanil že 22. ali 23. decembra, tako da bodo vsi reprezentančni kandidati že v začetku priprav seznanjeni o "svoji usodi". Med potniki na Pirenejski polotok bosta zagotovo dva igralca, ki doslej še nista nastopila na velikih turnirjih (evropsko ali svetovno prvenstvo).

Prvi mož reprezentančne stroke na današnji novinarski konferenci v prostorih Rokometne zveze Slovenije (RZS) ni želel razkriti imen dveh novincev na svetovnem prvenstvu, svojo odločitev bo najprej sporočil kandidatom, nato pa javnosti. O vpoklicu Prošta, ki je zaradi stavniške afere, ta je dodobra razburkala mednarodno športno sceno, že izgubil delo v francoskem Montpellierju, pa je dejal: "Prošt je že tri mesece in pol izven tekmovalnega pogona, a vsi vemo, da gre za vrhunskega vratarja, ki je bil v zadnjih letih stalni član reprezentance. Vsi dobro poznamo njegovo zgodbo, naredil je veliko napako, ki jo že plačuje. To pa ne pomeni, da moramo vsi pozabiti nanj in mu obrniti hrbet. Korektno in človeško se mi je zdelo, da ga uvrstim na širši reprezentančni seznam."

prošt špiler rokomet slovenska rokometna reprezentanca | Avtor: EPA EPA
"Pri meni težko prideš v reprezentanco"

"Pri meni ni velikih sprememb. Tisti rokometaši, ki so prvi zaorali v ledino, so na reprezentančnem seznamu, tudi tisti, ki so nastopili in bili nosilci v kvalifikacijah za svetovno in evropsko prvenstvo. Pri meni težko prideš v reprezentanco, a tudi težko iz nje izpadeš, ne glede na pripravljenost. Verjamem, da bomo v tem pripravljalnem obdobju igralce optimalno pripravili za svetovno prvenstvo," je dejal Denič.

Slovenija se bo na svetovnem prvenstvu v prvem delu v Zaragozi pomerila s Savdsko Arabijo, Južno Korejo, Poljsko, Belorusijo in Srbijo. V primeru, da bo osvojila prvo ali drugo mesto v skupini C, bo tekmo osmine finala igrala v Barceloni, v primeru tretjega ali četrtega mesta pa bo ostala v Zaragozi.

Na Deničevem širšem seznamu so naslednji igralci:
Vratarji: Urban Lesjak, Matevž Skok (oba Celje Pivovarna Laško), Gorazd Škof (Cimos Koper) in Primož Prošt (brez kluba);
Krilni igralci: Jure Dobelšek (Cimos Koper), Vid Kavtičnik, Dragan Gajič (oba Montpellier), Gašper Marguč, Luka Žvižej (oba Celje Pivovarna Laško), Simon Razgor in Mario Šoštarič (oba Maribor Branik);
Zunanji igralci: Marko Bezjak, Jure Dolenec, David Miklavčič (vsi Gorenje Velenje), Nenad Bilbija (Minden), Dean Bombač (Cimos Koper), Borut Mačkovšek, Sebastian Skube (Celje Pivovarna Laško), David Špiler (CO Zagreb), Uroš Zorman (Vive Targi Kielce);
Krožni napadalci: Uroš Bundalo (Cimos Koper), Matej Gaber (Gorenje Velenje), Miha Žvižej (Fenix Toulouse).

Na rezervnem seznamu so Peter Pucelj, Klemen Cehte, Niko Medved (vsi Gorenje Velenje), Jernej Papež (Krka) in Žiga Mlakar (Celje Pivovarna Laško).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.