Šport
15 ogledov

Tudi skakalke za olimpijska odličja

Eva Logar je na SP v Oslu zasedla četrto mesto. (Foto: Reuters) Reuters
Mednarodni olimpijski komite je potrdil šest novih disciplin za zimske olimpijske igre leta 2014 v Sočiju. Za odličja se bodo prvič borile tudi smučarke skakalke.
O ostalih disciplinah – deskarskem slopestylu, smučanju prostega sloga in ekipni tekmi alpskih smučarjev – bo Mok odločal v kratkem. Športni direktor Mok Christophe Dubi je dejal, da bodo odločitev sprejeli konec maja ali pa v začetku junija, ko bodo končane študije opravljene na predlaganih prizoriščih v Sočiju.

Čez tri leta se bodo za olimpijska odličja v ruskem Sočiju borila dekleta v smučarskih skokih, moški in ženske v smučarskem snežnem žlebu, biatlonci v mešani štafeti ter tekmovalci v ekipnih tekmovanjih v sankanju in umetnostnem drsanju.

Za zdaj na "čakanju" ostajajo še tekmovanja v deskarskem slopestylu, smučanje prostega sloga in ekipna tekma alpskih smučarjev. Mok bo še preučeval njihovo vključitev v program iger. Razširjeni program iger 2014 pomeni, da bo v ruskem letovišču ob Črnem morju nastopalo dodatnih 150 tekmovalcev in tekmovalk. Vključitev novih disciplin pozdravljajo tako športniki kot gledalci, tudi za Slovenijo je sprememba izredno pomembna, saj so smučarske skakalke na letošnjem nordijskem svetovnem prvenstvu na Norveškem osvojile mesta tik za zmagovalnim odrom.

"Gre za zanimive športe, ki lepo dopolnjujejo obstoječi program in povečujejo število športnic na olimpijskih igrah," je odločitev Mok komentiral predsednik krovne olimpijske organizacije Jacques Rogge.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.