Šport
33 ogledov

Türk in Virant čestitala Žolnirjevi

urška žolnir olimpijske igre finale EPA
Predsednik republike Danilo Türk je danes čestital judoistki Urški Žolnir ob osvojitvi naslova olimpijske prvakinje, pri tem se mu je pridružil tudi predsednik državnega zbora Gregor Virant.

Kot je zapisal predsednik Republike Slovenije, gre za odličen športni rezultat, ki se ga veseli tudi sam. Po Türkovih besedah je Žolnirjeva v svoji dolgoletni športni karieri dosegla številne vrhunske dosežke, ki so rezultat močne volje in trdega dela.

Po osvojeni bronasti olimpijski medalji v Atenah ste sedaj osvojili še najžlahtnejšo med njimi, zlato olimpijsko medaljo,” je poudaril. “Že v polfinalu ste pokazali veliko energijo in borbenost ter dvoboj suvereno končali sebi v prid. S požrtvovalnim nastopom v finalu in osvojitvijo naslova olimpijske prvakinje pa ste še dodatno navdušili vse športne navdušence in navijače v Sloveniji ter vnovič dokazali, da sodite v svetovno športno elito,” je med drugim še zapisal Danilo Türk.

Veličastno zmagoslavje Urške Žolnir

Virant: "Ime Slovenije širom sveta"

Gregor Virant | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Žolnirjevi je čestital tudi predsednik Državnega zbora, Gregor Virant, ki je v čestitki, ki jo je poslal tudi v imenu DZ, med drugim zapisal, “da je Urška Žolnir z osvojeno zlato medaljo ponesla ime Slovenije širom sveta, s svojo srčnostjo in borbenostjo pa je odličen zgled številnim ljudem, še zlasti mladim”.

Predsednik DZ je Žolnirjevi zaželel še veliko uspehov na nadaljnji športni poti. Prav tako pa je tudi vsem slovenskim olimpijkam in olimpijcem zaželel obilo športne sreče in pošten športni boj na tekmovanjih, ki jih še čakajo.

Tudi Janša in Turk sta se poklonila Žolnirjevi

Judoistki Urški Žolnir, ki je danes osvojila prvo slovensko kolajno na olimpijskih igrah v Londonu, je čestital tudi predsednik vlade Janez Janša. Čestitkam Žolnirjevi za izvrsten uspeh pa se je pridružil tudi minister za izobraževanje, znanost, kulturo in šport Žiga Turk.

Premier Janša je v čestitki Žolnirjevi ob današnjem izjemnem podvigu zapisal, da ji je uspelo z dolgoletnim treningom osvojiti ravnotežje fizične moči in miselne umirjenosti, s katerimi je premagala vse tekmice.

Brez vztrajnosti in odločnega truda ni bleščečih trenutkov,” je misel Hsun Ce-ja, predsednik vlade pa je pri tem še dodal, da je za Urško Žolnir ta bleščeči trenutek danes in da je Slovenija ponosna nanjo, so sporočili iz kabineta predsednika vlade.

Čestitkam zlati Žolnirjevi se je pridružil tudi minister za izobraževanje, znanost, kulturo in šport Žiga Turk. Kot je zapisal, gre prvo zlato medaljo in zgodovinski dosežek slovenskega juda.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.