Šport
17 ogledov

Uefa kaznovala Barcelono

Shod v podporo neodvisnosti Katalonije EPA
Uefa ne popušča, nova kazen za katalonski klub.

Katalonski nogometni klub Barcelona je sporočil, da je blaugrani krovna evropska zveza Uefa izrekla globo v višini 150.000 evrov, ker so v prejšnji sezoni na tekmah v ligi prvakov nekateri navijači na stadionu Camp Nou uporabljali tudi katalonske zastave, ki jih povezujejo z gibanjem za katalonsko neodvisnost.

Uefa prepoveduje kakršnekoli politične simbole in geste na stadionih in kršitve tudi vestno kaznuje. Barcelona je sicer napovedala, da se bo na odločitev Uefe pritožila, ker meni, da gre za nepravično kazen in za kršenje pravic navijačev do izražanja svobodne volje.

Del denarne kazni je pogojen, 50.000 evrov bo morala Barcelona v blagajno Uefe plačati, če se bo takšna zastava pojavila na stadionu v naslednjih dveh letih.

Katalonska narodna zastava (senyera) je rdeča in rumena s petimi rumenimi vodoravnimi progami in štirimi rdečimi, Uefa pa je kazen izrekla zaradi uporabe zastave estelada, ki ima ob robu še modro trikotno polje z belo zvezdo, takšna zastava pa je v zadnjih letih postala simbol katalonskega gibanja za neodvisnost.

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.