Šport
103 ogledov

Uefa sprožila preiskavo

igor akinfeev podgorica rusija črna gora voziček zdravnik euro 2016 EPA
Krovna evropska nogometna zveza (Uefa) je sprožila preiskavo dogodkov na petkovi kvalifikacijski tekmi za EP 2016 med Črno goro in Rusijo.

Dvoboj v Podgorici so zaznamovali navijaški incidenti. Tekma se je komaj dobro začela, ko so domači "navijači" v 20. sekundi z baklo zadeli v glavo vratarja Rusije Igorja Akinfejeva, ki so ga morali oskrbeti v bolnišnici. Tekma se je nato po več kot polurni prekinitvi vendarle nadaljevala.

A konca ni imela, saj so navijači najprej povzročili novo 18-minutno prekinitev ob začetku drugega dela, dokončno pa je sodnikom in igralcem prekipelo v 67. minuti, ko je s tribun v glavo gostujočemu branilcu Dmitriju Kambarovu priletel še vžigalnik.

Uefa je sporočila, da bo uvedla preiskavo proti domači nogometni zvezi zaradi slabe organizacije tekme in vedenja navijačev, povsem nedolžni pa niso bili niti ruski navijači, saj so tudi oni prispevali dvoj delež k izgredom, kar bo Uefa tudi preučila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.