Šport
65 ogledov

Uefa zavrnila pritožbi Srbije in Albanije

Đuričić zračno plovilo dron velikoalbanska zastava stadion JNA Beograd Srbija Al EPA
Srbska in albanska nogometna zveza sta se neuspešno pritožili na odločitev Uefe.

Evropska nogometna zveza (Uefa) je zavrnila pritožbi Srbije in Albanije, ki se nista strinjali z odločitvijo Uefe o razsodbi po kvalifikacijski tekmi za evropsko prvenstvo 2016, katero so prekinili navijači. To pomeni, da še vedno velja prvotna odločitev, zmaga Srbije s 3:0 in odvzem treh točk srbski ekipi.

Tekmo, ki je bila 14. oktobra v Beogradu, so prekinili domači navijači, ki so vdrli na igrišče in napadli albanske igralce. Razlog je bila proalbanska zastava na dronu, ki je preletel stadion. Tekma je bila prekinjena v 41. minuti. Albanska stran je sicer želela, da Uefa dosodi neodločen rezultat brez golov.

Obe zvezi, tako srbska kot albanska, bosta morali zaradi incidentov na in ob igrišču plačati po 100.000 evrov kazni. Srbija bo morala naslednji dve tekmi odigrati pred praznimi tribunami.

Na podlagi odločitve Uefe ima Albanija po treh tekmah tako kot Danska štiri točke, Srbija pa je po dveh tekmah iztržila le točko in je četrta, na zadnjem mestu je Armenija, ki ima tako kot Srbija eno točko. Vodi Danska s sedmimi točkami, eno manj ima Portugalska.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.