Šport
1243 ogledov

Uf, kakšna zmaga! Kopitar zadel za podaljšek

Anže Kopitar Profimedia
Anže Kopitar eden glavnih junakov zmage.

Los Angeles KIngs so pred All-Star premorom po tekočem traku izgubljali tekme, brez posla pa je ostal tudi trener Todd McLellan, ki je skoraj pet let vodil moštvo iz Kalifornije. V boju za končnico Anže Kopitar in kolegi v nadaljevanju sezone potrebujejo prav vsako točko, tokrat pa so prišli do dveh na gostovanju pri Bostonu. Po podaljšku so slavili s 5:4.

Dvoboj se sicer dolgo ni odvijal po željah gostov. Ti so se v prvi tretjini dvakrat znašli v zaostanku, sredi druge pa je za vodstvo Bruins  s 3:1 poskrbel Anthony Richard.

A še v drugih dvajsetih minutah je zaostanek prepolovil Vladislav Gavrikov, na začetku tretje tretjine pa je za izenačenje poskrbel Alex Laferriere. Vendar pri neodločenem izidu ni ostalo dolgo, le minuto in 21 sekund po zadetku Kraljev je na drugi strani mrežo zatresel Trent Frederic.

Gostje so v zadnjih minutah pritisnili na vrata Bostona, ob izključitvi Pavela Zache pa so si priigrali kopico priložnosti, med drugim je Adrian Kempe zatresel vratnico. Kralji so se odločili za tveganje, iz vrat potegnili tudi vratarja, v napadu pa v polju zaigrali s šestimi proti štirim. Čehu se je kazen že iztekala, ko je Kopitar dobil sodniški met, nato pa zadrsal pred vrata. Sledila je podaja/strel Drewa Dougtyja, Hrušičan pa je preusmeril plošček v mrežo za 4:4.

Soledil je podaljšek, v njem pa so povsem prevladovali Bruins. Premoč je bila še večja, ko je bil pri gostih izključen branilec Brandt Clarke. Kings so trpeli, a se uspeli obraniti, prav v trenutku, ko se je na led vrnil 21-letni Kanadčan, rojstni dan je praznoval 9. februarja, pa so izbili plošček iz obrambne tretjine. Clarke je krenil v solo protinapad in lepo zadel za zmago Los Angelesa. To je bil njegov prvi zadetek v ligi NHL.

Kopitar se je s svojim 410. zadetkom v karieri povzpel že na 53. mesto najučinkovitejših igralcev po točkah v zgodovini lige NHL. S svojo 1185. točko je prehitel Roda Brind'Amourja. Naslednji na vrsti je pred kratkim upokojeni Patrick Marleau, ki je zbral 1197 točk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.