Šport
41 ogledov

Ulaga: "Napravil, kar mu je neuradno pripadalo"

Ulaga Kranjska Gora zlata lisica slalom Boštjan Tacol
Slovenski skakalni legendi Primož Ulaga in Frenk Petek za zurnal24.si o sanjskem naslovu svetovnega prvaka Roberta Kranjca v smučarskih poletih.

“Sicer tekme nisem gledal, ker sem bil odsoten. Ampak videl sem zadnje treninge in vem, da ima Robi kakovost. Tudi poklopilo se mu je. Dokazal in napravil je, kar mu je neuradno pripadalo,” nam je po osvojenem naslovu svetovnega prvaka, ki si ga je “priletel” Robert Kranjec dejal Primož Ulaga, Kranjčev predhodnik, saj je leta 1988 na SP v Oberstdorfu osvojil drugo mesto.

“S spomini se ne obremenjujem toliko. Drugo mesto sem osvojil na podoben način kot Kranjec. Gotovo je fino, največ pa seveda pridobi šport: v poletih imamo že tri kolajne s svetovnih prvenstvev, imamo tudi druge kolajne, imamo svetovne prvake v raznih drugih disciplinah ...” je zadovoljen Ulaga, ki pred nedeljsko ekipno tekmo meni: “Kakšno četrto mesto bi bilo že veliko. Ampak četrtega (skakalca, op. a.) ni. Če bi bil zraven Peter Prevc, bi bila to povsem druga zgodba, glede na to, da lahko tako Jurij Tepeš kot Jure Šinkovec dobro skočita. Lahko bi bili v bitki za najvišja mesta, v tem primeru pa kolajne ni realno pričakovati.” Razen če odpovedo drugo serijo, smo podražili nekdanjega poslovnega direktorja Smučarske zveze Slovenije: “Haha, mogoče.”

"Zlata kolajna se je morala zgoditi in se tudi je"

Na ramenih so po svetovnem prvenstvu, sicer na malo manjši skakalnici, pred dobrima dvema desetletjema nosili tudi Francija Petka. "Noro, čestitam!" je navdušen Frenk: "Robi je v zadnjih letih kazal, da raste v vseh pogledih, vedelo se je, da je eden najboljših letalcev. Danes je bil njegov dan. Zlata kolajna se je morala zgoditi in se tudi je." In še napoved za nedeljo: "Brez Prevca morda niso tako v prvem paketu favoritov za kolajne, v drugem pa kljub temu so. Če se zgodi se, če pa ne, pa to ne pomeni, da je karkoli narobe."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.