Šport
72 ogledov

Slovenci niso bili priča ropu in umoru

policija policisti rio de janeiro EPA
Slovenski kolesarji so bili v neposredni bližini dramatičnega dogodka sredi Ria de Janeira.

V četrtek je olimpijski ogenj potoval po ulicah Ria in botroval številnim prometnim zamaškom. Eden od tistih, ki so zaradi zaprtih cest obtičali na cesti je bil tudi Marcos Cesar Feres Braga, vicekonzul ruskega konzulata v Braziliji.

Braga, po poročanju Globa učenec borilne veščine jiu-jitsu, je z ženo in hčerko sedel v svojem BMW X6, ko sta se mu na motorju nenadoma približala dva moška. Eden od njiju je z roko razbil okno avtomobila, Bragi pod nos pomolil pištolo in zahteval njegovo uro. 

Braga je napadalca zgrabil, ga deloma potegnil v vozilo in ga z njegovim orožjem nato ustrelil iz oddaljenosti nekaj centimetrov. Vse skupaj se naj bi dogajalo v trenutkih, ko je mimo peljala slovenska kolesarska ekipa. Drugi napadalec je zbežal s prizorišča.

Truplo roparja (šlo naj bi za Leonarda Lopesa Batisto) je ob preiskavi policije več ur ležalo na ulici. Videlo ga je več članov različnih olimpijskih delegacij, ki so v tem času dneva potovali po isti cesti, poroča Daily Mail.

Reagiral je zelo hitro

Lokalna policija v Riu je sporočila, da je Braga "reagiral hitro, potegnil roparja v avtomobil, vzel njegov revolver in ga ustrelil z njim." Predstavnik policije za medije je dodal: "Braga je odvetnik in vicekonzul Rusije. Gre za Brazilca, domačina iz Ria."

Varnostni problemi v Riu niso nič novega. Kraje, ropi in umori so del mestnega vsakdana, v času iger pa je brazilska policija in vojska močno povečala svojo prisotnost na prizorišču iger in okolici.

OKS zanikal bližino kolesarjev

Olimpijski komite Slovenije pa je kmalu zanikal pisanje medijev, da so bili slovenski kolesarji med treningom priča streljanju na ulicah Ria. "Nič od tega ni res," je dejal tiskovni predstavnik OKS Brane Dmitrović.

Zgodbo o tem, da je v četrtek voznik avtomobila ustrelil oboroženega roparja in da je ravno takrat mimo peljala slovenska kolesarska ekipa, je sprožil britanski Daily Mail.

Komentarjev 4
  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 17:30 05.avgust 2016.

    Pri Daily Mailu so zagotovo našo ekipo zamenjali za Slovaško.

  • Hi5 11:28 05.avgust 2016.

    No, temu na sliki se reče policist, ne pa naši revčki.

  • maresem 11:20 05.avgust 2016.

    Enkraten prizor... naj to doleti vsakega prasca, ki seje odločil ropat.