Šport
70 ogledov

"Upamo le še na čudež"

Jules Bianchi EPA
Oče Julesa Bianchija pravi, da še vedno upa na čudež, a da je družina pripravljena tudi na najhujše.

Jules Bianchi se od oktoberske nesreče na Veliki nagradi Japonske še ni zavedal. "Dokler obstaja življenje, obstaja tudi upanje, čeprav zdaj upamo le še na čudež," je dejal oče 25-letnega dirkača Philippe Bianchi.

"Telefon je vseskozi na dosegu roke. Ko vstanemo, pomislimo na Julesovo življenje, a razmišljamo tudi o njegovi smrti. Tudi o njej moramo razmišljati, saj se lahko zgodi veliko reči. Vse skupaj je grozno. Ne vem, kaj še lahko naredi v nevrološkem smislu. Vse skupaj stagnira. Julesov nevrološki napredek ni takšen, kot bi si želeli," je v pogovoru za francoski Canal+ dejal dirkačev oče.

Philippe in Christine Bianchi | Avtor: EPA EPA
Pred letom dni je Jules Bianchi na VN Monaka osvojil do zdaj edine točke za moštvo Marussie, bil je deveti. Nesrečnega dirkača sicer zdravijo le kakšnih 20 kilometrov od steze v kneževini, zdravljenje poteka na kliniki v Nici.

"Najpomembneje je, da je še vedno živ. To je najpomembnejše. Bori se. Njegov boj nam vliva upanje. To nam veliko pomeni," je še dejal Philippe Bianchi.

Marussia je ob koncu minule sezone sicer morala v stečaj, po preoblikovanju pa zdaj nastopa kot Manor. Na tokratni dirki v Monaku bodo člani moštva nosili zapestnice z napisom JB17 in se tako spominjali Julesa Bianchija in številke, ki si jo je izbral za svoj bolid.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.