Šport
37 ogledov

Uresničene sanje obolelega 13-letnika

Gohan Villarreal Celtic Youtube
V sredo zvečer sta na El Madrigalu Villarreal in Celtic pomerila v prijateljski tekmi, katere glavni namen ni bil priprava na naslednje uradne preizkušnje. Največji zmagovalec večera je bil namreč 13-letni Gohan.

Na tekmi med španskim in škotskim prvoligašem je bilo moč videti šest zadetkov in nekaj lepih akcij, vendar pa po srečanju v središču pozornosti niso bili nogometaši ali strokovna štaba obeh klubov. Obračun na vzhodni obali Španije je bil namreč odigran v dobrodelne namene, da bi se zbralo čim več sredstev za fundacijo United for Hope (Združeni za upanje, op. a.), ki skuša pomagati otrokom, ki so oboleli za rakom. 

Trinajstletni Gohan, ki tudi sam boleha za rakom, je imel na srečanju tudi aktivno vlogo. Njegove sanje so, da bi nekoč zaigral za katero od profesionalnih nogometnih ekip, Villarreal mu je to omogočil vsaj za nekaj minut. Gohan je namreč začel v prvi postavi Rumene podmornice in že v prvi akciji na tekmi dosegel zadetek.

Streljal s peto 

Nogometaši Celtica so njegovo akcijo, na koncu katere je poskusil s strelom s peto, spremljali le z očmi, a to ni pokvarilo veselja Gohana ob doseženem golu, ko je ob proslavljanju na ramenih soigralcev spustil tudi solzo sreče.

In tekma? Villarreal je zmagal s 4:2, potem ko so gostje vodili že z 0:2 (Gohanov zadetek se ni štel v uradno statistiko). Vse štiri zadetke za Špance je v drugem polčasu dosegel Gerard Moreno. Za Villarreal sicer igra tudi Bojan Jokić, ki pa je trenutno v Sloveniji, kjer se z reprezentanco pripravlja na uvodno kvalifikacijsko tekmo za Euro 2016 proti Estoniji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.