Šport
46 ogledov

Lucija ne bo branila kolajne iz Pekinga

Lucija Polavder je znova pokazala svoje mojstrstvo. www.alesfevzer.com
V kategoriji nad 78 kilogramov je bronasta iz Pekinga Lucija Polavder, ki je po borbi komaj zadržavala solze, v osmini finala izgubila z Britanko Karino Bryant. Matjaž Ceraj se je v kategoriji nad 100 kilogramov uvrstil v osmino finala, nato pa je moral priznati premoč Južnemu Korejcu.

Slovenska judoistka Lucija Polavder je na olimpijskih igrah v Londonu hitro izpadla v kategoriji nad 78 kg. Bronasta judoistka iz Pekinga 2008 je bila v prvem kolu prosta, v drugem pa jo je premagala domačinka Karina Bryant. S tem so se končali slovenski nastopi v judu na teh OI.

"Imela je prednost, publika je bila zelo glasna. Na zadnji tekmi pred OI sem jo premagala. Pripravljala sem se na zmago, žal, pa mi ni uspelo. Zahvalila bi se vsem sparing partnerjem, ki so se mi pomagali pripravljati," je bila po hitrem koncu v Londonu razočarana Polavderjeva, ki je komaj zadržavala solze: "Sprva ji sodniki niso dodelili juke, nato pa so se po pregledanem posnetku odločili, da je ta bila. Seveda je to borbo spremenilo in na žalost nisem uspela nadoknaditi, kar sem izgubljala. Nisem imela časa razmišljati, da bo tekmica kaznovana zaradi neaktivnosti, ker sem bila povsem osredotočena na borbo in poskušala dati vse od sebe. Poslušala sem napotke trenerja, vendar žal nisem mogla uresničiti vsega, kar mi je rekel."

Klonil tudi Matjaž Ceraj

Matjaž Ceraj je v prvi borbi v kategoriji nad 100 kilogramov premagal Ukrajinca Stanislava Bondarenka in se uvrstil med 16 najboljših, kjer pa ga je čakal Sung Min Kim iz Južne Koreje. "Dvoboj je bil napet, a v naslednjem kolu bo treba pokazati še nekaj več. Korejec je bil na zadnjem svetovnem prvenstvu tretji in je zagotovo favorit. A dal bom vse od sebe in ga poskušal premagai," je za slovensko nacionalno televizijo pred drugim dvobojem povedal Ceraj, ki pa mu presenečenje nato ni uspelo.

Komentarjev 4
  • Koka 15:05 03.avgust 2012.

    Lucija, glavo pokonci, eno olimpijsko medaljo itak že imaš ;)) Si pa v primerjavi z "Kaučarjem" prava športnica, ker znaš poraz prenesti dostojanstveno in na na način, ki se olimpijcu pritiče !

  • iravadi 13:47 03.avgust 2012.

    Nč hudga, če ni kolajne, še zmeri lohka snema reklame za salame...

  • mr.big 13:15 03.avgust 2012.

    po moje se ne bo, saj vemo do kam seže večina (ne vsi !!) slovenski novinarji. Blatenje, laganje, brez dokazov....pač slovenska folklora