Šport
9 ogledov

"V Arosi sem umiral"

Filip Flisar EPA
Slovenski smučar prostega sloga Filip Flisar sezone 2015/16 ni končal, kot bi si želel. Na finalu v švicarski Arosi, kjer je bil edini slovenski predstavnik, se drugič v nizu ni uvrstil med najboljših 32, tako da je v skupni razvrstitvi svetovnega pokala iz četrtega mesta nazadoval na peto.

"Na zadnjih dolgih poteh sem zbolel. Napadel me je bronhitis, kašljam, praktično sem tri dni tu umiral. Sicer sem nekaj poizkušal, kar ne bi smel storiti, a ni šlo. Hotel sem priti vsaj skozi kvalifikacije, vendar me je vožnja le še dodatno uničila, na cilju sem izkašljeval kri, tako da v finalu niti ne bi mogel nastopiti. Se pa kaj dosti zaradi tega ne sekiram, saj višje od četrtega mesta v svetovnem pokalu niti nisem mogel," je dejal Flisar, ki ga bolj kot slabši rezultat skrbi zdravje.

"Pred petimi leti sem prav tako na poti, takrat iz ZDA, že podobno zbolel in od takrat se mi to kronično ponavlja. Če je stresno za pljuča, če mi pade odpornost, zbolim. In nato dva do tri tedne ne morem nič. Vsekakor je boljše, da se mi je to zgodilo zdaj kot pa sredi sezone, ko bi zaradi tega izgubil tudi pet dirk. Zdaj bom lahko počival, se pozdravil, se je pa še enkrat pokazalo, da čeprav sem vzdržljiv, vendarle nisem robot," je potožil nad zdravjem Flisar.

Mariborčan je s sezono zadovoljen. Trikrat se je uvrstil na stopničke, v Idre Fjallu je tudi zmagal. "Lahko sem zadovoljen. Mislim, da je bila sezona v redu, jasno pa je, da bi lahko bilo tudi boljše. Izboljšati se da marsikaj, noben program ni tako dober, da se ga ne bi dalo dodelati. Seveda imam še rezerve, motiva mi ne manjka. Letos sem se dosti naučil, kar je zelo pomembno, za naslednje sezone imam dobro osnovo. Letos sem prvič delal z Italijani, vse stvari niso potekale stoodstotno, kot bi si želel, toda imam koncept, ki ga bom le še dodelal," je optimističen svetovni prvak.

Flisar bo ob prihodu domov smučke za nekaj časa postavil v kot, na plan pa postavil kolo: "Sem mislil, da bom že naslednji teden na kolesu, a zaradi zdravja bom moral na to še malo počakati. Nikakor mi ni žal, ker se je sezona končala, da zapuščam sneg, saj tudi na kolesu uživam."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.