Šport
45 ogledov

V Bakuju priprli voznika avtobusa

baku evropske igre EPA
Oblasti so priprle in kazensko ovadile voznika Valija Ahmadova, ki je povzročil nesrečo pred odprtjem evropskih iger v Bakuju.

V nesreči na robu atletske vasi sta bili ob 15-letni Vanessi Šahinović poškodovani še Verena Breit in Luna Pajer. Iz neznanih razlogov je voznik uradnega prevoza za športnike namreč zapeljal na pločnik in zadel trojico avstrijskih plavalk. Zaradi hujših poškodb so Šahinovićevo in Pajerjevo nato po prvi oskrbi v Bakuju s posebnim letalom prepeljali v bolnišnico na Dunaju.

Azerbajdžanske oblasti so sporočile, da so Ahmadova aretirali in kazensko ovadili, odprli pa so posebno preiskavo. Bakubus, podjetje, ki so ga prireditelji iger v Bakuju najeli za prevoze, bo prav tako odgovarjalo. Razlogov za objestno vožnjo Ahmadova še niso sporočili, azerbajdžanski mediji pa poročajo, da naj bi bil pod vplivom alkohola.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.