Šport
4331 ogledov

"V Barceloni so grdo ravnali z mano, Đoković pa je ..."

Novak Đoković in Andrej Rubljov Epa
Osmi igralec sveta je pojasnil ozadje presenetljive odločitve.

Rus Andrej Rubljov se prejšnji teden ni odločil za nastop na turnirju serije 500 v Barceloni, kjer kot član teniškega kluba Real Club de Tenis Barcelona tudi redno trenira, temveč je raje zaigral na turnirju nižjega ranga v Beogradu. 

Marsikomu se je odločitev zdela presenetljiva, saj je splošno znano, da se Rubljov v Barceloni počuti kot doma, za povrhu pa katalonski turnir po rangu, finančni moči in prestižu močno prekaša beograjskega.

Turnir v Barceloni, kjer zmagovalec prejme 500 točk za lestvico ATP, ima nagradni sklad 2,8 milijona evrov, turnir v Beogradu, kjer je zmaga vredna 250 točk, pa zgolj slabih 600 tisočakov.

Rubljov, ki je v finalu beograjskega turnirja v treh nizih ugnal ljubljenca domačega občinstva Novaka Đokovića, je svojo presenetljivo odločitev objasnil v intervjuju za Kommersant.

Novak Đoković Beograd Šport Tako se je končal prvi Đokovićev finale v tem letu

"Barcelona je na nek način moj domači turnir, saj sem član kluba, kjer poteka tekmovanje. Toda imel sem več razlogov, zakaj nisem zaigral. Lansko leto so se organizatorji grdo obnašali do nekaterih igralcev, vključno z mano. Ne želim v podrobnosti, toda šlo je za zelo pomembne reči, zato ni presenetljivo, da je na letošnjem seznamu udeležencev manjkalo kar nekaj velikih imen. Sprejel sem povabilo iz Beograda in na koncu celo zmagal. V Beogradu so z mano ravnali desetkrat bolje, kot sem pričakoval."

Andrej Rubljov | Avtor: Epa Epa

"Ko sem se pozanimal v Barceloni, so mi zagotovili, da bo letos povsem drugače. A je bilo še slabše. Človek se mora zavedati svoje vrednosti, ne moreš dopustiti ljudem, da tako ravnajo s teboj. Po drugi strani sem vedel, da me Đokovićeva družina zelo ceni in da mi bodo priskrbeli vse, kar potrebujem. Izbira je bila jasna," je povedal Rus, ki bo peščeno sezono nadaljeval na mastersu v Madridu.

Andrej Rubljov je nedavno postal tarča ukrajinskega kolega Alexandra Dolgopolova, ki ga je obtožil laganja in sprenevedanja. Več o tem TUKAJ.

Carlos Alcaraz Neverjetno Šport Senzacionalni 18-letnik preslikal dosežek Nadala
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.