Šport
2 ogledov

V bobnu s Hrvati in Makedonci

rokomet rokometna reprezentanca slovenija portugalska Boštjan Tacol
Slovenska moška rokometna reprezentanca bo v četrtek na žrebu v Španiji dobila nasprotnike na svetovnem prvenstvu v rokometu, ki ga bodo med 11. in 27. januarjem prihodnje leto gostili v Madridu, Barceloni, Zaragozi, Sevilli, Guadalajari in Granollersu.

Mednarodna rokometna zveza (IHF) je Slovenijo uvrstila v drugi jakostni boben, skupaj s Hrvaško, Makedonijo in Nemčijo. Slovenija se v prvem delu tekmovanja ne more pomeriti z omenjenimi reprezentancami, njene možne tekmice iz bobna ena so Francija, Danska, Španija in Srbija, iz bobna tri Madžarska, Poljska, Islandija in Argentina, iz bobna štiri Južna Koreja, Tunizija, Alžirija in Katar, iz bobna pet Črna gora, Rusija, Belorusija in Egipt ter iz bobna šest Brazilija, Čile, Savdska Arabija in Avstralija.

Na sklepni turnir sta se neposredno uvrstili Španija in Francija, vse druge reprezentance pa prek kvalifikacijskih tekem na svojih celinah. Tekmovalni sistem v primerjavi z minulimi zaključnimi turnirji ostaja nespremenjen: 24 reprezentanc bo razporejenih v štiri skupine s šestimi udeleženci, v osmino finala pa bodo iz vsake skupine napredovale štiri najboljše izbrane vrste. Nato nastopijo tekme na izločanje, vse do finalne tekme, ki jo bo gostila dvorana Sant Jordi v Barceloni.

Slovenija, ki je v kvalifikacijah izločila Portugalsko, je doslej šestkrat nastopila na svetovnih prvenstvih, v svojem premiernem nastopu na Islandiji leta 1995 pa je zasedla 18. mesto. V Franciji leta 2001 je bila 17., na Portugalskem leta 2003 je turnir končala na 11., v Tuniziji leta 2005 na 12., v Nemčiji leta 2007 pa je osvojila končno deseto mesto.

* Jakostne skupine za svetovno prvenstvo v Španiji leta 2013:
- boben 1: Francija, Danska, Španija in Srbija;
- boben 2: Hrvaška, Makedonija, Slovenija in Nemčija;
- boben 3: Madžarska, Poljska, Islandija in Argentina;
- boben 4: Južna Koreja, Tunizija, Alžirija in Katar;
- boben 5: Črna gora, Rusija, Belorusija in Egipt;
- boben 6: Brazilija, Čile, Savdska Arabija in Avstralija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.