Šport
14 ogledov

V boju za vrhunsko skupno uvrstitev

Hancock Jonsson Žagar (moder) Woffinden FIM Speedway Grand Prix Bydgoszcz EPA
Danski Vojens bo v soboto gostil deseto dirko letošnje sezone serije Grand Prix. Nordijska Velika nagrada bo tudi ognjeni krst za Mateja Žagarja, saj na tem ovalu še ni nastopal.

Zadnja četrtina borbe za naslov svetovnega prvaka med posamezniki se bo letos začela z gostovanjem prav na kraju, kjer je bil leta 1994 zadnji finale svetovnega prvenstva; tako kot vse od leta 1936 je tudi takrat svetovnega prvaka določil le boj na eni dirki.

Matej Žagar bo v Vojensu nastopil prvič. "Na hitro gledano je zelo podobna tisti, ki je bila lani v stockholmski Friends Areni, a je na njej precej čuden material, saj so med njim veliki kamni, za katere upam, da nam ne bodo delali večjih preglavic," je še pred treningom stezo ocenil Žagar, za katerega bo to 51. dirka za VN v karieri, v kateri bo lovil jubilejne desete stopničke.

Žreb mu je znova dodelil dva starta s povsem zunanjega položaja, a Žagar je bil tokrat s tem celo zadovoljen: "Proga je bila na treningu precej neenakomerna, a v najboljšem stanju prav na zunanji strani, zato upam, da bo tako ostalo tudi do dirke."

Večkratni slovenski prvak je tri dirke pred koncem sezone v SP v odličnem položaju, da poseže celo v boj za kolajne svetovnega prvenstva. Za tretjim mestom, ki ga trenutno zaseda Danec Nicki Pedersen, tako zaostaja zgolj dve točki, od drugega mesta, ki ga ima aktualni svetovni prvak, Britanec Tai Woffinden, pa je oddaljen sedem točk. Nekoliko večjo prednost (21 točk) pa ima vodilni Američan Greg Hancock.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.