Šport
8 ogledov

Žagarju devet točk za šesto mesto

Hancock Žagar (moder) FIM Speedway Grand Prix Bydgoszcz EPA
Na osmi dirki svetovnega prvenstva v speedwayu je na preizkušnji za VN Latvije v Daugavpilsu slavil Poljak Krzysztof Kasprzak. Matej Žagar je prišel do polfinala in bil na koncu šesti.

Žagar je s šestim mestom dobil novih devet točk v svetovnem prvenstvu. Skupno je v vodstvu Američan Greg Hancock s 103 točkami, Žagar je s 75 na šestem mestu.

"Na koncu lahko rečem, da sem z rezultatom zadovoljen, saj je kljub temu korak naprej proti zadnjima dvema dirkama, predvsem pa moram dodati, da sem lahko le neskončno hvaležen očetu, saj sem vozil na njegovem motorju, ki je pač toliko sposoben, kolikor mi je tokrat uspelo," je po dirki povedal Žagar in nadaljeval: "Še vedno se borim s svojimi motorji, saj očitno nemški 'tuner' še zlepa ni ujel priključka s svetovno konkurenco, zato me naslednji konec tedna v Gorzowu čaka nekaj dni treningov in preizkušanj motorjev, saj si želim, da izboljšam lanski rezultat, ko sem bil dejansko najbolj razočaran prav na dirki v Gorzowu."

Prireditelji v Latviji so imeli veliko težav z izvedbo dirke serije Grand Prix. Ta bi morala bili na sporedu že v soboto v latvijski prestolnici Rigi, kjer pa je močno deževje tako uničilo progo, da niso mogli izvesti niti uradnega treninga v petek niti dirke v soboto. Zato so jo prestavili na danes, prizorišče pa spremenili v Daugavpils, ki je elitno preizkušnjo gostil že lani.

Žagar je v petih predtekmovalnih vožnjah dosegel eno zmago, bil enkrat drugi in trikrat tretji, tako da se je zanesljivo uvrstil v polfinale. V tem je bil tretji, tako da je ostal brez finalnega nastopa, vseeno pa se je z devetimi točkami utrdil v zgornji polovici skupnega seštevka SP. V finalu je Kasprzak premagal Danca Nickija Pedersena in Hancocka, četrti je bil Danec Kenneth Bjerre.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.