Šport > Moto športi
15 ogledov

Čonda v Krško s povabilom

Speedway NV Evrope Borut Cvetko/Mediaspeed
Član ST Lendave, Aleksander Čonda, bo na začetku septembra s povabilom nastopil na dirki za SP na krškem stadionu Matije Gubca.

Na največji letošnji prireditvi na področju avto-moto športa v Sloveniji, preizkušnji svetovnega prvenstva posameznikov v speedwayu v Krškem 7. septembra, bo kot dirkač s povabilom nastopil Aleksander Čonda, član ST Lendave. Kot so danes sporočili iz AMD Krško, bosta rezervi na dirki domači voznik Denis Štojs in Matic Voldrih (AMTK Ljubljana).

Čondo, ki bo tako imel priložnost za merjenje moči z najboljšimi vozniki sveta, tudi slovenskim prvakom Matejem Žagarjem, je ta čast doletela prvič, zaslužil pa si jo je kot drugi najboljši voznik domačega državnega prvenstva. Čonda bo tako nosilec številke 16 na deseti dirki letošnje sezone serije Grand Prix.

Izpolnili dogovor

Krčani so se držali dogovora, ki je bil sklenjen na komisiji za speedway pri AMZS, da posebno povabilo oziroma "wild card" za VN Slovenije avtomatično pripade najboljšemu iz DP posameznikov v letošnji sezoni. Ker je prvenstvo že 12. zapored osvojil Matej Žagar, letos stalni član elitne petnajsterice, ki se bori za naslov svetovnega prvaka, pa bo vsaj pet startov s smetano svetovnega speedwaya prvič okusil Čonda.

"Za razliko od leta 2009, ko kot druga rezerva nisem dobil priložnosti za nastop med najboljšimi, sem s tem že izpolnil prvi cilj te sezone, saj sem vedel, da moram skozi celotno državno prvenstvo dobro dirkati, da mi uspe privoziti ta 'wild card'", je po dodelitvi povedal Čonda in dodal: "Maksimalno se bom pripravil in tudi svoje motorje naravnal na krško progo, ki jo resnično dobro poznam in verjamem, da lahko tudi kakemu od teh voznikov odščipnem pomembno točko, saj so vsi premagljivi, z večino pa sem tudi že vozil in jih nekaj celo pustil za seboj. Če bo teh odščipnjenih točk dovolj, pa se lahko nadejamo tudi kakega presenečenja, a zame bo že vsaka vožnja poseben izziv in se ne bom obremenjeval s končnim izidom. Vem pa, da lahko v tej konkurenci pokažem marsikaj, kar bi mi lahko pomagalo tudi v nadaljnji karieri, saj moram končno znova voziti v mednarodnih profesionalnih ligah."

Morda še dva Slovenca

Rezervni številki na najprestižnejši domači dirki sezone bosta oblekla še Matic Voldrih iz AMTK Ljubljana ter Denis Štojs iz domačega AMD Krško. Na motor bosta skočila ob morebitnih težavah katerega od voznikov na dirki. Po izkušnjah in statistiki sodeč imata za kaj takega oba lepe možnosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.