Šport > Moto športi
111 ogledov

Slovenski spidvejist možgansko mrtev

matija duh nesreča speedway Facebook
Slovenski spidvejist Matija Duh, ki se je tragično poškodoval na dirki v Argentini, je možgansko mrtev. Zdravnik Martin Alonso je povedal, da se Matija ne odziva in je priklopljen na respirator.

Slovenski spidvejist Matija Duh se je usodno poškodoval na četrti dirki mednarodnega speedway tekmovanja v Bahii Blanci, ko je zadel gumo Guglielma Franchettija in po padcu priletel v zaščitno ograjo.

Trk je bil tako silovit, da je čelada slovenskega dirkača počila. Duh je utrpel hude poškodbe glave, iz Argentine pa prihaja vest, da je Duh možgansko mrtev in priklopljen na respirator.

Posnetek katastrofalne nesreče si lahko pogledate TUKAJ.

 

Komentarjev 3
  • vanč 16:19 02.februar 2013.

    Novinarjem ne verjamem več nič dokler se sam ne prepričam.

  • Na Ta Li Ja 14:49 02.februar 2013.

    se strinjam! v bodoče tako delikatne informacije prej preverite!

  • Peter Jagrič 13:37 02.februar 2013.

    Preveč nepreverjenih informacij kroži o tem fantu. Spidvejist v katrerega je trčil je povedal, da ni nič novega in da je še vedno v komi. Predvidevam, da ga držijo v umetni komi zaradi poškodbe in otekline možganov kar je praksa ...prikaži več pri takšnih poškodbah. Menim, da bi bilo prav, da bi mediji informacije o njegovem stanju pridobivali in objavljali le z dovoljenjem najbližjih, saj s takimi nepreverjenimi nformacijami bolj škodite kot koristite. Hvala!