Šport > Moto športi
27 ogledov

Senzacija Žagarja na VN Evrope

Speedway NV Evrope
1/14
Borut Cvetko/Mediaspeed
Slovenski speedwayist Matej Žagar je na drugi dirki sezone svetovnega prvenstva posameznikov v seriji Grand Prix na preizkušnji za VN Evrope v poljskem Bydgoszczu osvojil drugo mesto in s tem izenačil svoj največji uspeh v tem tekmovanju izpred sedmih let.

Stadion Polonia je na svojem 348 metrov dolgem ovalu gostil dirko za VN Evrope, ki je bila druga od 12. preizkušenj letošnje Speedway Grand Prix serije.

Po petih osvojenih točkah na uvodni dirki za VN Nove Zelandije, je Matej Žagar, edini Slovenec v letošnji elitni spidvejski petnajsterici, dobesedno letel po progi in s pametnim dirkanjem osvojil drugo mesto v velikem finalu in tako izenačil svoj najboljši rezultat iz VN Češke, kjer je na drugo stopničko stopil pred kar sedmimi leti. Boljši od njega je bil le Rus Emil Sayfutdinov, ki se je naučil dirkati na tem stadionu in ga od njega pozna bolje le domačin Tomasz Gollob, ki drži nenavaden rekord. Tukaj je namreč zmagal že kar sedemkrat, tokrat pa zaostal za Žagarjem in se s sicer največ zbranimi točkami zadovoljil z najmanjšim pokalom, hkrati pa tudi z vodstvom v trenutnem seštevku svetovnega prvenstva.

Tam je svoj izkupiček popravil tudi Žagar, saj si po štirinajstem mestu sedaj deli sedmo do deveto mesto z dvema svetovnima prvakoma. Aktualnim Avstralcem Chrisom Holderjem ter nekdanjim, Američanom Gregom Hancockom.

Naslednja dirka bo čez 14 dni preizkušnja za VN Švedske v Gotteborgu.

Izidi:
1. Emil Sajfutdinov (Rus) 15, 2. Matej Žagar (Slo) 14, 3. Tomasz Gollob (Pol) 16, 4. Tai Woffinden (VBr) 14, 5. Darcy Ward (Avs) 13, 6. Nicki Pedersen (Dan), 7. Chris Holder (Avs) oba 10, 8. Niels K. Iversen (Dan) 9 ...

Serija SGP skupno (2):
1. Gollob 31, 2. Ward 25, 3. Hampel, 4. Woffinden oba 23, 5. Pedersen 22, 6. Sajfutdinov 21, 7. Žagar, 8. Hancock, 9. Holder vsi 19 ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.