Šport
22 ogledov

V čast Bala poimenovali mestece

Gareth Bale Wales EPA
Ne le na sončni strani Alp, svoje športne junake znajo z geografskimi imeni počastiti tudi Valižani.

Podobno kot so ob uspehih slovenskih športnikov lokalni navijači in veljaki spreminjali imena domačih krajev Tine Maze, Žana Koširja, Vesne Fabjan in drugih, so zdaj tudi v Walesu na takšen način izrekli ponos na rojaka, zvezdnika valižanske nogometne reprezentance Garetha Bala. Mestece na severu Walesa Bala bo začasno nosilo ime Bale.

"To je lep način, kako počastiti Bala in podpreti valižansko reprezentanco na Euru 2016," je za časnik Guardian dejal lokalni svetnik Dilwyn Morgan in dodal: "Gareth Bale je mednarodna zvezda in ta poteza bo Balo, oprostite Bala, postavila na svetovni zemljevid."

Dokler bo Wales, ta je prvič na velikem tekmovanju po SP 1958, igral na EP, bodo vsi znaki okoli mesta z 2000 prebivalci nosili ime po najboljšem nogometašu Walesa, sicer pa zvezdniku madridskega Reala.

Veliko zgledov iz Slovenije

Slovenski športniki so že pred časom na podoben način doživeli cenjenje svojih uspehov. Med drugimi je alpska smučarka Tina Maze s svojimi uspehi Črno na Koroškem "spremenila" v Zlato na Koroškem, smučarska tekačica Vesna Fabjan se je po zaslugi olimpijskega brona vrnila v Vesnico, in ne domačo Besnico, tržiški deskar Žan Košir v Bronzič, Peter Prevc pa v Olimpijsko in Kristalno vas, namesto v domačo Dolenjo vas.

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.