Šport
17 ogledov

V četrtfinalu kar dva Slovenca

Grega Zemlja Žurnal24 main
Slovenska teniška igralca Grega Žemlja in Aljaž Bedene sta zabeležila uspeh kariere, ko sta se na turnirju na Dunaju prebila v četrtfinale. Gre tudi za zgodovinski uspeh slovenskega tenisa, ki še nikdar ni imel dveh igralcev med osem najboljših na turnirju ATP.

Prvi je do uspeha prišel Grega Žemlja (73. igralec na lestvici ATP), ki je po dveh zmagah v kvalifikacijah zabeležil še drugo na glavnem turnirju. V uri in 44 minutah je premagal Matthewa Ebdena iz Avstralije (120.) s 7:5 in 6:4. 26-letni igralec iz Žirovnice, ki se bo v četrtfinalu srečal z zmagovalcem dvoboja med tretjim nosilcem Nemcem Tommyjem Haasom in Američanom Jessejem Levinom, je s prebojem med osem najboljših dobil 45 točk ATP, ki ga bodo na novi lestvici popeljale do najvišjega mesta v karieri (69.) in verjetno tudi preko rekordnega dosežka slovenskega tenisa, ki je v lasti Blaža Kavčiča (68.). Žemlja je hkrati zaslužil slabih 15.000 evrov.

Aljaž Bedene | Avtor: Reuters Reuters
Manj kot deset minut kasneje je do svoje druge zmage na Dunaju prišel še tri leta mlajši Ljubljančan Aljaž Bedene (89.). Po skoraj treh urah igre in 35 odigranih igrah je strl odpor Američana Donalda Younga (187.) s 7:6, 6:7 in 6:3. Tudi za Bedeneta, ki je letos osvojil že štiri turnirje challenger, zadnji mesec pa počival zaradi operacije slepiča, je to uspeh kariere. V naslednjem krogu ga čaka boljši iz obračuna med drugim nosilcem Srbom Jankom Tipsarevićem in Latvijcem Ernestsom Gulbisom. Najboljši slovenski dosežek na turnirjih ATP je polfinale Luke Gregorca leta 2008 v New Havnu.

Žemlja in Bedene bosta danes še enkrat stopila na teren, saj sta moči združila tudi v igri dvojic. V drugem krogu se bosta pomerila z nemško dvojico Andre Begemann/Martin Emmrich.

Srebotnikova v Moskvi v polfinalu

Slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik se je v paru s Kazahstanko Jaroslavo Švedovo uvrstila v polfinale turnirja v Moskvi z nagradnim skladom 740.000 dolarjev. Premagali sta hrvaško-madžarski par Darija Jurak/Katalin Marosi s 6:3, 7:5.

Srebotnikova in Švedova se bosta za vstop v finale pomerili s prvima nosilkama, Rusinjama Ekaterino Makarovo in Eleno Vesnino.

ATP Dunaj, osmina finala:

Grega Žemlja (Slo) : Matthew Ebden (Avs) 7:5, 6:4
Aljaž Bedene (Slo) : Donald Young (ZDA) 7:6 (4), 6:7 (2), 6:3

WTA Moskva, četrtfinale:

Jaroslava Švedova/Katarina Srebotnik (Kaz/Slo) : Darija Jurak/Katalin Marosi (Hrv/Mad) 6:3, 7:5

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.