Šport
5920 ogledov

V eksploziji umrla 22-letna trikratna državna prvakinja

Kim Akker Reševalni pas/Twitter
Komaj 22-letna Nizozemka je umrla zaradi posledic eksplozije, do katere je prišlo v njeni hiši v mestu Playa de Carmen v Mehiki.

Žalostna novica je zadela Nizozemsko. Nekdanja državna prvakinja v judu Kim Akker je preminila po eksploziji, do katere je prišlo zaradi puščanja plina v njeni hiši v Mehiki.

Kim Akker | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

22-letnica je utrpela opekline tretje stopnje in je bila nemudoma prepeljana v bolnišnico, kjer je bila naslednje tri dni v komi. Na žalost je kljub vsem naporom zdravnikov podlegla poškodbam.

"Akker, ki je imela zgolj 22 let, je v nedeljo preminila zaradi posledic eksplozije, ki se je zgodila v njeni hiši v mestu Playa de Carmen v Mehiki. Bila je trikratna nizozemska prvakinja v judu. Barve Nizozemske je branila na Evropskih igrah mladih ter na Evropskem prvenstvu za mladince. Konec leta 2018 je zaradi ponavljajočih se poškodb končala svojo športno pot ter se odpravila na delo v Mehiko. Celotna Nizozemska judoistična zveza je v mislih z njeno družino in prijatelji," so zapisali pri Nizozemski judoistični zvezi.

Kim Akker | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Kim se je sicer z judom začela ukvarjati pri rosnih osmih letih, v svoji kratki karieri pa je v vseh kategorijah skupaj osvojila 18 medalj.

Komentarjev 1
  • VojtehVišenhofer 08:22 11.julij 2019.

    Ta Žurnal je postal kot tista oddaja z osmrtnicami na radiu. Le da teh ljudi na Žurnalu noben tukaj ne pozna. Morbidno. Res vse za klike?