Šport
91 ogledov

V finalu vendarle stara rivala

Sij Acroni Jesenice ECE Celje polfinale Podmežakla HK ECE Celje
Po večerni oziroma že kar nočni tekmi na Jesenicah sta znana oba finalista letošnjega državnega prvenstva v hokeju.

Telemach Olimpiji so se v finalu državnega prvenstva pridružili še igralci ekipe Sij Acroni Jesenice, ki so v odločilni tretji tekmi polfinala premagali ECE Celje s 3:0 (1:0, 0:0, 2:0).

Po dveh polfinalih v jeseniško-celjskem obračunu je bil izid nekoliko presenetljivo 1:1, Celjani so dobili prvo tekmo v Podmežakli, branilci lanske zmage Jeseničani pa drugo v Celju šele po podaljšku.

Danes sta ekipi odločilni dvoboj igrali ob nenavadno pozni uri, saj se je tekma začela šele ob 21.30, pred tem so dvorano namreč zasedali umetnostni drsalci na tekmovanju za Pokal Triglav.

Tokrat so "železarji" prikazali boljšo igro kot na predhodnih dveh srečanjih in v zadnji minuti prve tretjine je Roka Stojanoviča premagal Nik Lahajnar. V drugi tretjini so Celjani zapravili nekaj lepih priložnosti, kar sta v zadnjem delu igre z zadetkoma kaznovala Miha Brus in Sašo Rajsar.

Prvak znan najkasneje 11. aprila

Finale se bo začel v ponedeljek, 28. marca v dvorani Tivoli. Olimpija si je finale zagotovila že po dveh tekmah, ko je bila s 3:0 in 8:1 boljša od Slavije

V velikem finalu bosta moštvi igrali na tri zmage, druga tekma bo na terenu današnjih uspešnih polfinalistov v četrtek, 31. marca, prvak pa bo znan najpozneje 11. aprila.

DP v hokeju, polfinale (tretja tekma):

Sij Acroni Jesenice - ECE Celje 3:0 (1:0, 0:0, 2:0)  /2:1/
Lahajnar 20., Brus 42., Rajsar 56.

/X:Y/ - izid v zmagah; igrali so na dve zmagi

Finale (prva tekma):

Ponedeljek ob 17.30:
Telemach Olimpija - Sij Acroni Jesenice

* - finale se igra na tri zmage

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.