Šport
34 ogledov

V Idriji znana odločitev o slovenskem reli prvaku

Rok Turk Organizator
Konec tedna bo v Idriji in okolici potekal zadnji reli letošnjega prvenstva Slovenije. Na domačih cestah se bosta za naslov prvaka potegovala Idrijčana Darko Peljhan s sovoznico Tino Lazar (Mitsubishi lancer) in Rok Turk s sovoznico Martino Lazar (Peugeot 208 R2).

Za Roka Turka bi bil to prvi naslov državnega prvaka v skupni razvrstitvi, za Peljhana pa že šesti. Prednost pred zadnjo dirko ima Peljhan, ki mora, ob Turkovi zmagi, reli v Idriji končati najmanj kot četrti, za svoje šesto zmagoslavje.

Realno to za Peljhana v konkurenci 37 posadk, kolikor je prijavljenih na idrijski reli, ne bi smela biti večja težava, ob predpostavki, da ne bo imel tehničnih težav. Pogled na listo prijavljenih pokaže, da bosta poleg omenjenih glavna kandidata za zmago še mladi Aljoša Novak (mitsubishi lancer), ki si s svojim sovoznikom Matejem Čarjem želi prve zmage, ki se jima že nekaj časa izmika, ter povratnik Boštjan Logar, ki se je za zaključek sezone odločil za najem subaru impreze. Zapiske mu bo brala Ana Bobnar. V boj za visoka mesta se lahko vmešata še Jani Trček s sovoznikom Vilijem Ošlajem (mitsubishi lancer), ki sta iz boja za naslov prvaka izpadla po odstopu na predzadnjem reliju sezone.

Začetek v petek

Na težave zgoraj omenjenih pa bodo prežali dirkači z manj zmogljivejšimi vozili. V prvi vrsti je to Grega Premrl (Citroen DS3), ponovitev uspeha iz Croatia relija pa si bosta vsekakor želela še Martin Štucin (Škoda Felicia kit car) in Martin Mlinar (MG). Pred domačo publiko pa bo svoje znanje znova predstavil tudi mladi Jan Mrak, ki je skupaj s prijatelji zadnji mesec preživel predvsem v delavnici ob popravilu MG-ja, katerega sta s sovoznikom Luko Kuštrinom povsem uničila na reliju v Novi Gorici. Kljub temu da so karoserijo uspeli popraviti, pa bosta tokrat nastopila s Fiat Pando, saj revizija motor MG-ja še ni končana in ekipa ne želi tvegati dodatnih okvar.

Reli se bo pričel v petek popoldan, ko bosta na trasi na robu Idrije odpeljani dve hitrostni preizkušnji, prva ob 17, druga pa ob 19 uri. Sobotni del prinaša še šesti hitrostnih preizkušenj, tri v Otaležu in tri v Zadlogu pri Črnem Vrhu nad Idrijo. Malce pred 17 uro bo tako znano, če bo Peljhan 22 let po osvojitvi prvega naslova državnega prvaka uspel osvojiti še svojo šesto krono. Cilj relija bo ob 17:18 uri na Mestnem trgu v Idriji.

Urnik hitrostnih preizkušenj
Petek:
17:03 Idrija 1
19:01 Idrija 2
Sobota:
9:53 Otalež 1
10:46 Idrijski Log
12:39 Otalež 2
13:32 Zadlog
15:35 Otalež 3
16:28 Zadlog 2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.