Šport
58 ogledov

V kaosu najhitrejši Rosberg

Nico Rosberg EPA
Nemški dirkač Nico Rosberg (Mercedes) je zmagovalec kvalifikacij formule 1 za VN ZDA v Austinu, ki so jih zaradi zelo slabega vremena morali prestaviti s sobote na nedeljsko dopoldne.

Tudi današnjih kvalifikacij sicer niso izpeljali do konca, obveljali so rezultati po drugem delu. Dirka naj bi se po urniku začela ob 20. uri po srednjeevropskem času.

Nevihte in dež že tri dni spravljajo v obup prireditelje dirke v Teksasu. Odpovedati so morali drugi prosti trening v petek, v soboto so štiri ure prestavljali začetek kvalifikacij in jih končno odpovedali, tudi danes pa ni šlo povsem gladko. V še vedno močnem dežju so izvedli le prva dva dela, zadnjega pa ne, obveljali pa so doseženi izidi.

Z drugega mesta bo preizkušnjo začel vodilni v SP, Rosbergov moštveni sotekmovalec Britanec Lewis Hamilton. Tretji je bil Avstralec Daniel Ricciardo (Red Bull). Nemec Sebastian Vettel (Ferrari), ki je s 66 točkami zaostanka najresnejši tekmec Hamiltona v boju za naslov, pa je bil za drugim Red Bullovim voznikom Rusom Danilom Kvjatom peti, toda zaradi menjave motorja bo izgubil deset mest.

Hamilton lahko danes zvečer že postane svetovni prvak. Dobiti mora devet točk več kot Vettel in 11 več kot Rosberg. Hamilton lovi tretji naslov po letih 2008 in 2014.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.