Šport
12 ogledov

"V Katarju pripravljeni na vse"

Bombač Dolenec Slovenija Alžirija prijateljska tekma RZS Facebook
Levoroki bombarder Jure Dolenec se počasi vrača v staro formo in bo na januarskem svetovnem prvenstvu v Katarju pomemben adut slovenske rokometne reprezentance v lovu na najvišja mesta.

Ste zadovoljni s trenutnim stanjem v reprezentanci?
Trenutno nam gre vse po načrtih. Nekateri igralci, ki so bili bolj obremenjeni, so na prvih dveh tekmah počivali. Tisti, ki potrebujemo tekme, da se vrnemo v tekmovalni ritem, smo dobili več minut, mlajši igralci pa so pridobili določene izkušnje. Menim, da je trenutno vse v najlepšem redu. Upam, da bomo v takšnem slogu tudi nadaljevali.

Boste izkušnje s tekem proti Egiptu in Alžiriji lahko unovčili v Katarju?
Videli bomo, če nam bodo izkušnje s teh dveh tekem prišle prav tudi na svetovnem prvenstvu. Vse bo odvisno od tega, kaj nam bodo pripravili nasprotniki. V skupini se bomo pomerili proti Braziliji, Čilu in Katarju, ki bi znali zaigrati tako globoko obrambo, tako da sta bili ti dve tekmi v Celju dobrodošel test.

Se že kaj spogledujete s tekmeci na svetovnem prvenstvu?
Glavno delo nas čaka v Katarju in tam bomo morali biti pripravljeni na vse. Čakajo nas močne reprezentance s kakovostnimi igralci in tekme bodo povsem na drugačnem nivoju kot so v pripravljalnem obdobju. Trenutno vsi veliko rotiraju, v Katarju pa bo šlo zares.

Sta vam visoki zmagi v Celju prinesli dodatno samozavest?
Dve visoki zmagi sta lep uvod v novo leto in dodaten zagon pred nadaljevanjem priprav. Zaradi tega pa ne bomo nikakor poleteli nad obleki, saj se dobro zavedamo, da so to le priprave.

Si boste skušali izboriti kakšno dodatno prosto urico za silvestrovo?
Plan priprav je začrtan in se bistveno ne razlikuje od priprav na prejšnja velika tekmovanja. Nekaj prostih uric nam bo prišlo še kako prav. Ni nam težko, saj vemo, kaj nas čaka januarja. Vsi smo zelo motivirani, tako za treninge kot na tekme.

Kakšno je stanje z vašo poškodbo noge?
Stanje se izboljšuje, vendar še ni tako kot bi moralo biti. Tudi sam ne grem še na polno, saj nas vrhunec čaka šele konec januarja. Prepričan sem, da bo takrat noga v optimalnem stanju in bom lahko igral na polno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.