Šport
14 ogledov

V Latvijo po novi dve točki

Škof Slovenija Slovaška kvalifikacije za Euro 2016 Bonifika rokomet Katarina Ponjavić
Slovenska reprezentanca se bo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo jutri v gosteh pomerila z Latvijo. Tekma se bo v Dobeleju začela ob 16.05.

Na sredini uvodni kvalifikacijski tekmi se je Slovenija solidnih Slovakov lotila brez kančka podcenjevanja, podoben pristop pa bo ubrala tudi na sobotni tekmi v baltski državi. Izbranci selektorja Borisa Denića se sicer zavedajo, da so favoriti, a svojo vrednost bodo morali dokazati na igrišču.

"V preteklosti smo se v nekaterih kvalifikacijah že opekli, tega si v tem ciklusu enostavno ne smemo privoščiti. V Latvijo gremo po dve točki," je odločno dejal David Špiler in dodal: "Največja moč Latvije je, da je velika neznanka. Zanjo resda igra izjemni Dainis Kristopans na mestu desnega zunanjega, drugih igralcev pa ne poznamo. V četrtek smo si ogledali posnetek njene izbrane vrste, v vsakem primeru ne gre za naivno ekipo. Latvija resda ni na naši kakovostni ravni, a če se je ne bomo lotili resno, potem imamo lahko tudi probleme."

Špiler je zavoljo poškodovanega gležnja počival na sredini tekmi proti Slovaški, na sobotni tekmi v Dobeleju pa bo v Denićevem kadru 16 igralcev. "V Kopru resda nisem igral, a moja odsotnost je bila že vnaprej načrtovana. Na drugi tekmi bomo največ pozornosti v obrambi namenili Kristopansu, igrati proti 212 cm visokem orjaku bo od vseh nas zahtevalo veliko energije."

"Smo absolutni favoriti. Na nasprotni strani igrišča bomo resda imeli ekipo, ki ni znana širšemu rokometnemu občinstvu, a vendarle je kakovostna. V minulem ciklusu je denimo premagala Portugalsko, a mi gledamo naše cilje in verjamem, da se bomo po zmagi v Latviji še bolj približali Poljski," je dan pred tekmo dejal Žvižej.

Slovenija, je v sredo dokaj zanesljivo premagala Slovaško z 31:25, Latvija pa je na prvi tekmi v gosteh izgubila proti Švedski s 23:33. Najbolj učinkovit igralec v latvijski izbrani vrsti je bil Kristopans, ki je dosegel osem golov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.